Jente drept etter missekonkurranse

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Muslimske Katya Koren (19) ble steinet til døde etter å ha deltatt i en skjønnhetskonkurranse i Ukraina.

Den muslimske jenta Katya Koren (19) ble straffa hardt for å ha deltatt i en lokal skjønnhetskonkurranse i Ukraina. Ifølge vennene hennes ble flere unge muslimer provosert over deltakelsen fordi de mener det strider mot de muslimske Sharia-lovene.

Denne uka ble hun funnet drept et skogsområde i nærheten av sitt eget hjem, én uke etter at hun forsvant, skriver den britiske avisa Daily Mail.

Politiet leter nå etter to muslimske ungdommer som de mener kan settes i sammenheng med det brutale drapet. En seksten år gammel gutt sitter allerede i varetekt.

– Rettferdiggjort av Islam

Koren skal ha blitt rangert som nummer sju i skjønnhetskonkurransen. Like etter at deltakelsen hennes ble kjent, forsvant hun sporløst fra hjembyen, som ligger i Krim-regionen.

Den varetektsfengsla sekstenåringen har fortalt politiet at han, sammen med flere andre muslimske gutter, steinet den unge jenta til døde. Han hevder at deltakelsen hennes i skjønnhetskonkurransen strider mot Sharlia-lovene.

Han fortalte videre at han og de andre guttene trodde drapet på den nitten år gamle jenta var rettferdiggjort ifølge islams lover. Han har ikke vist noen tegn til anger, ifølge Daily Mail.

Moderne livsstil

Under etterforskninga har venner av Koren fortalt at hun hadde en moderne livsstil, noe som blant annet innebar bruk av moteriktige klær.

Flere øyenvitner har fortalt at Koren ble angrepet av en guttegjeng fra hennes egen landsby, og at de senere steinet henne til døde.

Senere rapporter viser at ytterligere to unge menn er arrestert av politiet.

Internasjonal motstand

Det er delte meninger blant muslimer om hvorvidt steining skal være tillatt som straffemetode. Enkelte grupper tolker det som en lovlig straffemetode innenfor islamsk lov, mens andre er uenig.

Ifølge Amnesty Internationals årlige rapport, bke det ikke rapportert om juridiske henrettelser som ble utført ved hjelp av steining i 2010. Det har imidlertid kommet meldinger om at minst ti kvinner og fire menn er dømt til steining i Iran, Nigeria og Pakistan.

Den barbariske praksisen fikk mye internasjonal oppmerksomhet i fjor, da en iransk kvinne ble dømt til døden ved steining for utroskap. Norge var blant landene som protseterte kraftig mot den varsla henrettelsen.

Iranske myndigheter beslutta til slutt å avbryte henrettelsen etter kraftige internasjonale protester og demonstrasjoner.

SISTE NYTT

Siste nytt

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

«Frykt for krig. Uklart hva Putin vil»

På grensen til Ukraina står titusenvis av soldater og store mengder våpen. Russland mobiliserer. En hel verden lurer på om det kommer et angrep, eller om det bare er en demonstrasjon av styrke.