Hopp til innhold

Jenta som gikk i miniskjørt er pågrepet

Saudiarabiske myndigheter startet raskt etterforskning da det dukket opp bilder av jenta på sosiale medier iført miniskjørt og magetopp. Nå er hun pågrepet.

Laster Twitter-innhold

Det melder CNN.

Jenta publiserte først bildene på sin Snapchat-konto, og senere på Twitter.

Ifølge CNN sier jenta, som har blitt forhørt av saudiarabisk politi, at videoen ble lagt ut på sosiale medier uten at hun visste om det.

I videoen går jenta, som kaller seg Khulood på Snapchat, rundt i en gammel festning i den lille byen Ushayqir. Regionen der videoen er filmet er en av landets mest konservative, ifølge BBC.

Arabiske myndigheter igangsatte raskt etterforskning ifølge mediet Rudaw.

Laster Twitter-innhold

– Et brudd på tradisjoner

Videoen åpnet en heftig debatt på sosiale medier, der enkelte krever at hun skal arresteres for brudd på de konservative kleskodene i landet.

Jente i miniskjørt Saudi-Arabia

ARRESTERT: Jenta ble arrestert for å gå offentlig i miniskjørt og magetopp.

Foto: Twitter

Andre hyller henne for å være modig som trosser de undertrykkende reglene.

På Twitter skriver Fatima al-Issa, som har retweetet videoen:

«Hvis hun var en utlending, ville de sunget om skjønnheten hennes og hennes fortryllende øyne. Men fordi hun er saudiarabisk ber de om at hun skal bli arrestert.»

Fatima al-Issa

Den saudiarabiske avisen Okaz skrev søndag at tjenestemenn i byen Ushayqir har bedt om at jenta og hennes kameramann blir fengslet.

Videre i artikkelen heter det at videoen ansees som «et brudd på alle tradisjoner og regler» og at den viser en «likegyldighet til religion».

SISTE NYTT

Siste nytt