NRK Meny
Normal

Jeb Bush til NRK: – Vil være en annerledes president enn min bror

NEW HAMPSHIRE (NRK): George W. Bushs lillebror mener verden har forandret seg så mye at han ikke kan styre USA som sin bror gjorde om han skulle bli USAs neste president.

PÅ GJERDET:

PÅ GJERDET: Jeb Bush reiser fortsatt rundt og tester hvilken støtte han har.

Foto: Tove Bjørgaas

Han liker ikke å bli bedt om å vurdere sin brors utenrikspolitikk, men lillebror Bush må finne seg i slike spørsmål når han driver valgkamp i New Hamshire.

Til NRK sier Bush at han vil drive en langt tøffere utenrikspoltiikk enn Obama dersom han skulle bli president i USA til neste år.

– Vi må må være tydeligere tilstede i verden. Vi må refokusere NATO, og vi må vise Russland at vi mener alvor, sier Bush som ikke vil kritisere sin brors utenrikspolitikk.

– Verden og dette landet ser helt annerledes ut enn da han var president, sier Bush.

Utfordret av eleven

Bush får hard konkurranse om nominasjonen som han ennå ikke offisielt har sagt at han er kandidat til.

Senator Marco Rubio, som Bush hjalp i gang i deltatspolitikken i Florida mens han selv var guvernør, lanserte sitt kandidatur på mandag.

Marci Rubio

FENGENDE TALER: Marco Rubio tok New Hampshire med storm i en tale om den amerikanske drømmen.

Foto: Tove Bjørgaas

I går tok han New Hampshire med storm i en tale om den amerikanske drømmen.

– Hvis USA skal forbli et eksepsjonelt land, så handler ikke det om størrelsen på forsvaret vårt eller økonomien vår. Det handler om at han som vasker rommet ditt på dette hotellet kan skape en bedre framtid for sine barn, sa Marco Rubio.

Foreldrene hans kom til USA fra Cuba, og faren jobbet som bartender.

Familiebagasje

Bush på sin side må stadig forsvare innsatsen broren og faren gjorde i Det hvite hus og den priviligerte bakgrunnen sin.

Bare tre kandidater har offisielt lansert sitt kandidatur til den republikanske nominasjonen. Likevel er hel 19 potensielle presidentkandidater på plass i New Hampshire i helga for å møte grasrota i delstatspartiet. Lokale frivillige i den lille delstaten, som er så viktig ved primærvalg,skal få velge hvem de vil jobbe for. I dag får de blant annet møte Rand Paul og Scott Walker.

Paul er også I gang med sin offisielle valgkamp. Jeb Bush derimot reiser fortsatt rundt og tester hvilken støtte han har.

– Jeg vil bestemme meg i løpet av et par måneder, sier den tidligere guvernnøren i Florida.

Hillary Clinton, som bestemte seg forrige helg, kommer til New Hampshire på mandag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt