NRK Meny
Normal

Israelske medier: Tre israelere tilstår drapet på Mohammed

Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal ha ringt faren til Mohammed (17), som ble funnet drept forrige uke, for å kondolere. Tre av de mistenkte skal ha tilstått melder flere israelske medier.

Mohammed Abu Khudair

BEGRAVES: Her bærer pårørende kisten med Mohammed Abu Khudair under begravelsen etter fredagsbønnen forrige uke.

Foto: AHMAD GHARABLI / Afp

Ifølge flere israelske aviser skal tre av de seks israelerne mistenkt for å stå bak drapet på Mohammed Abu Khudair ha tilstått.

The Times of Israel melder at én av de mistenkte har tilstått, mens nettavisen ynet og Haaretz melder at tre av de seks pågrepne har tilstått drapet. En domstol skal ha utvidet varetekten med åtte dager for fem av de mistenkte, mens den sjette mistenkte får fem flere dager.

De seks mistenkte, beskrevet som jødiske ekstremister, ble pågrepet søndag for drapet som beskrives av politiet som nasjonalistisk motivert.

For en uke siden ble tre savnede israelske tenåringer funnet drept på Vestbredden. Israelske myndigheter reagerte med å pågripe mer enn 100 palestinere. Onsdagen samme uke ble Khudair funnet forkullet til det ugjenkjennelige.

Fem dager med voldelige gatekamper i Øst-Jerusalem fulgte. Rakettangrep fra Gaza og inn i Israel blir svart med luftangrep fra Israel.

Natt til mandag ble sju Hamas-medlemmer drept i to luftangrep. Luftangrepene ble utført etter at 25 raketter skal ha bli skutt fra Gaza og inn i Israel.

Overvåkingsvideo

En video filmet av Mohammed Abu Khudairs pårørende viser angivelig overvåkingsvideoen fra minutter før bortføringen av Mohammed Abu Khudair skal ha funnet sted.

Ifølge Reuters vises ansiktene til to av de mistenkte bak bortføringen og drapet på Khudair. I videoen kan man se to menn som gestikulerer og ser ut til å snakke med noen utenfor kamerates rekkevidde.

Videoen skal være i tråd med en annen overvåkingsvideo fra en annen vinkel som ble offentliggjort forrige uke, skriver Reuters.

Netanyahu ringte faren

AP skriver at Khudairs far sammenligner drapet på sønnen med ofrene for Holocaust.

– Denne forbrytelsen er som da tyskerne brente jødene. I dag er det jødene som brenner oss. De er som nazistene. De nye nazistene, skal faren ha sagt til AP.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ringte mandag faren til Mohammed Abu Khudair. 17-åringen ble offer for et antatt hevndrap i Jerusalem sist uke.

I en uttalelse fra Netanyahus kontor heter det at statsministeren ringte Hussein Abu Khder for å kondolere og uttrykke sinne over det «avskyelige» drapet.

– Jeg ønsker å uttrykke mitt og israelske innbyggeres sinne over det forkastelige drapet på sønnen din, sa Netanyahu til faren.

Mohammed Abu Khudair

Et udatert bilde av Mohammed Abu Khudair, gutten som ble funnet drept onsdag morgen.

Foto: Familiebilde / AFP


Statsministeren forsikret videre om at israelske myndigheter handlet umiddelbart etter meldingen om drapet og lovet at gjerningsmennene vil bli stilt for retten.

– Vi fordømmer all brutal oppførsel. Drapet på din sønn er avskyelig og kan ikke forsvares av noen mennesker, sa Netanyahu.

Familien, som bor i Shuafat i Øst-Jerusalem, kontaktet politiet like før daggry onsdag etter å ha fattet mistanke om sønnen deres var kidnappet.

Kort tid etter ble gutten funnet drept i en skog i Vest-Jerusalem. Ifølge rapporten fra obduksjonen av 17-åringen ble han brent levende.

Ugjerningen antas å ha vært hevn for drapene på tre israelske tenåringer utenfor byen Hebron på den okkuperte Vestbredden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt