Hopp til innhold

IS hevder de står bak terrorangrepet på Sri Lanka

Terrororganisasjonen IS sier på et nettsted at de sto bak terrorangrepene på Sri Lanka. Mer enn 300 mennesker ble drept i angrep på kirker og hoteller på øystaten sør-øst i Asia.

En av de mistenkte selvmordsbomberne i Sri Lanka ble fanget opp av overvåkningskameraer.

En av de mistenkte selvmordsbomberne i Sri Lanka ble fanget opp av overvåkningskameraer.

Det er nyhetsbyrået AP som melder at de har fanget opp informasjon om at terrorgruppen IS sier den påtar seg skylden for angrepene på Sri Lanka 1. påskedag.

Meldingen er lagt ut på propagandanettstedet Amaq, men legger ikke fram bevis for at dette stemmer.

IS tar ofte på seg ansvaret for terrorangrep rundt om i verden, uten å legge fram bevis for at dette stemmer.

I meldingen står det at«de som gjennomførte angrepet rettet mot innbyggere fra koalisjonen og de kristne på Sri Lanka, er soldater i den Islamske staten». Med koalisjonen menes trolig de landene som har deltatt i kampen mot IS i Syria og Irak, blant dem USA, Frankrike og Storbritannia.

På sosiale medier har det i dag på sider som har tilknytning til radikale islamske grupperinger, blant annet Den islamske staten IS, blitt lagt ut et bilde av tre personer som som angivelig skal ha tiljknytning til terrorangrepene på Sri Lanka.

Laster Twitter-innhold

Men i følge flere av dem som følger med på disse sidene er det så langt ingen, heller ikke personer som sier de har tilknyting til IS, som har påtatt seg ansvaret for angrepene.

Kun borgere av Sri Lanka arrestert så langt

Tidligere tirsdag sa den srilankiske forsvarsministeren Ruwan Wijewardene at angrepene 1. påskedag trolig var en hevn for terrorangrepene i Christchurch på New Zealand i mars.

Denne teorien ble også gjentatt av landets statsminister Ranil Wickremesinghe, som sier at det kun er borgere av Sri Lanka som så langt er arrestert i saken. Men han sier at det mulig noen av selvmordsbomberne har oppholdt seg i utlandet før de kom tilbake til hjemlandet.

Wickremesinghe sier at Sri Lanka hadde mottatt noe etterretningsinformasjon om et mulig terrorangrep fra Inda før selve angrepet 21. april.

Det en talskvinne for det amerikanske sikkerhetspolitiet FBI sier ifølge nyhetsbyrået Reuters at de hjelper myndighetene på Sri Lanka i etterforskningen etter terrorangrpene.

Ifølge politiet på Sri Lanka så mislyktes et angrep på et fjerde hotell.

SISTE NYTT

Siste nytt