NRK Meny
Normal

Ingen russisk WTO-avtale

Det ble likevel ikke enighet om en avtale som gjør det mulig for russerne å bli medlem av Verdens handelsorganisasjon i St Petersburg i dag.

Putin og Bush i St Petersburg
Foto: D.Astakhov / Scanpix/AFP

Representanter for USA og Russland har forhandlet om en tosidig handelsavtale som skulle bane vei for russisk medlemskap i WTO, Verdens handelsorganisasjon, hele denne uka.

I forkant av G8-møtet som åpner i St Petersburg i dag, var det meningen at presidentene Bush og Putin skulle signere avtalen. Men den ble ikke klar. 

Det er USA som har hindret Russland i å melde seg inn i frihandelsorganisasjonen WTO. Russland nekter bl.a. utenlandske banker å etablere seg i landet, og dette er i strid med frihandelsprinsippene i WTO-avtalen.

Dermed har USA kunnet sette foten ned for medlemskap.

Forsinket

Men tidligere denne uka avslørte Russlands finansminister at USA og Russland var i ferd med å finne en løsning på problemet.

Fortsatt er det ventet at en avtale om en løsning vil bli klar i nær framtid. Men trolig ikke under G8-møtet.

- Partene kom ikke fram til en endelig avtale. Men det har vært stor framdrift i forhandlingene, sa en optimistisk talsmann for USAs handelsdelegasjon, Sean Spicer, til nyhetsbyrået Reuters lørdag morgen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt