Ingen iranske krigsskip inn i Suez

To iranske krigsskip som det ble hevdet skulle passere gjennom Suezkanalen i natt, hadde aldri bedt om å passere gjennom, ifølge de som kontrollerer kanalen.

Fraktskip på veg gjennom Suezkanalen

Israels utenriksminister kalte i går Irans plan om å sende krigsskip inn i Middelhavet for en provokasjon. Skipene kom aldri.

Foto: Emilio Morenatti / Ap

Det har ikke kommet noen henvendelser om å la iranske krigsskip komme gjennom til Middelhavet, opplyser myndighetene som kontrollerer Suezkanalen, etter at Israel i går hevdet at slike skip var på vei .

– Må ha tillatelsen i hendene først

Ahmed al-Manakhly, leder av operasjonsrommet ved kanalen, opplyser til nyhetsbyrået AFP at han heller ikke vet om noen slike skip er i nærheten av kanalen.

– Alle krigsskip må ha tillatelser fra forsvarsdepartementet og utenriksdepartementet. Før de får passere må jeg ha disse tillatelsene i hendene mine, og det har jeg ikke fått, sier han til AFP.

Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman hevdet i går at to iranske krigsskip var på vei mot kanalen for første gang siden 1979, og var på vei mot Syria. Dette var en provokoasjon fra Iran, ifølge Lieberman.

Revolusjonen i Iran ødela mange av forbindelsene mellom Egypt og Iran i 1979, det samme året som Egypt og Israel inngikk en fredsavtale.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters ble den planlagte gjennomfarten avlyst, men kan ikke opplyse om hvilken av partene - Iran eller Suez-myndighetene - som valgte å avlyse.

SISTE NYTT

Siste nytt