NRK Meny
Normal

Idrettstopper drept under selvmordsangrep i Somalia

En kvinnelig selvmordsbomber sprengte seg selv under en seremoni ved Somalias nasjonalteater i Mogadishu. I eksplosjonen ble både fotballpresidenten og lederen av landets olympiske komité drept.

SOMALIA CONFLICT/SHABAAB Soldiers carry the body of the chairman of Somali football federation Said Mugabe after an explosion at the national theatre in Mogadishu

Soldater bærer vekk liket til fotballpresident Said Mohamed Nur etter eksplosjonen.

Foto: OMAR FARUK / Reuters

Til stede under seremonien var også Somalias statsminister Abdiweli Mohamed Ali som holdt en tale til forsamlingen på rundt 200 mennesker i det bomben gikk av, melder AFP.

Bekreftet omkommet

Statsministeren og syv andre ministre som sto bak ham kom uskadet fra eksplosjonen, men fotballpresident Said Mohamed Nur og leder av Somalias olympiske komité Aden Yabarow Wiish omkom, bekrefter en idrettstopp til AP.

Like etter eksplosjonen ble teatret fylt av kaos og døde og sårede lå liggende i setene sine eller på gulvet mens politiet fikk ut folk ut til de ventende ambulansene.

– Likene til to mennesker drept i eksplosjonen har blitt ført bort av politiet, sa politibetjent Mohamed Abdi til AFP like etter hendelsen.

Totalt meldes det at rundt 10 mennesker har omkommet i eksplosjonen, deriblant flere journalister. Folkemengden var samlet i teatret for å markere at det var ett år siden den nasjonale TV-kanalen SNTV ble gjenåpnet.

Tar ansvar for angrepet

Al Shabaab-opprørerne tok etter eksplosjonen ansvaret for bomben. Hovedstaden i Somalia har vært plaget av selvmordsbombere og granatangrep av de Al-Qaeda-assosierte opprørerne helt siden de i august i fjor ble drevet ut av sine faste baser i byen og måtte legge om til geriljataktikk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt