Hundespann angrepet av snøskuterfører

En beruset snøskuterfører kjørte inn i to hundespann som deltar i Iditarod-løpet. En hund ble drept og minst tre er skadet etter episodene som skjedde nær sjekkpunktet Nulato.

Iditarod Jeff King

HUND DREPT: Det voldsomme møtet med den berusede snøskuterføreren endte med at en av hundene til Jeff King, den tre år gamle hannhunden Nash, ble drept. Arkivbilde.

Foto: Loren Holmes / Ap/NTB Scanpix

Ingen av de åtte norske deltakerne ble rammet under påkjørselen. Men for Jeff King og Aliy Zirkle fra USA kunne møtet med den berusede snøskuterføreren satt en stopp for kappløpet mot Nome, skriver VG.

Det var Zirkle som først kom inn til sjekkpunktet Nulato etter midnatt 12. mars lokal tid. Zirkle rapporterte om angrepet på spannet på sporet mellom Galena og Nulato.

Skuteren prøvde flere ganger å ramme hundene, men Zirkle sa hun til sist klarte å skremme sjåføren unna med en kjepp. Da var en av de 15 hundene hun hadde i spannet skadet.

Det ble verre for King, som har vunnet Iditdarod fire ganger, som lå en drøy time etter Zirkle i sporet.

Det voldsomme møtet med den berusede snøskuterføreren endte med at en av hundene hans, den tre år gamle hannhunden Nash, ble drept.

To andre hannhunder, Banjo og Crosby, fikk ikke-livstruende skader, opplyser Bri Kelly. Hun er talskvinne for Iditarod.

– Også King fikk medisinsk behandling da han kom til Nulato, opplyser Kelly.

I møtet med skuteren hadde King klart å rive til seg en bit av dekslet til scooteren. Dette ble levert til det lokale politiet. Disse har identifisert føreren, og etterforsker nå saken.

– Men vi har foreløpig ikke fått noen informasjon fra politiet om hva som er kommet frem i etterforskningen, sier Kelly.

Iditarod i Alaska er verdens lengste hundeløp på rundt 1800 kilometer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt