NRK Meny
Normal

Hertuginnen av York mot konkurs

Sarah Ferguson skylder nær 50 millioner kroner. Nå har dronningen og statsministeren i Storbritannia diskutert om hun bør gå konkurs.

FILES-BRITAIN-ROYALS

Sarah Ferguson kan bli den første med tilknytning til den britiske kongefamilien som går konkurs.

Foto: STAN HONDA / Afp

Minst én av de finansielle rådgivere på Buckingham Palace har anbefalt at Ferguson frivillig slår seg selv konkurs til tross for at dette vil være flaut for både den britiske dronningen og hennes sønn Prins Andrew hertugen av York.

Gjelden er mer enn dobbelt så stor som man tidligere har antatt, og nå har dronningen uttrykt bekymring. The Sunday Telegraph hevder sågar at dronningen har sett seg tvunget til å informere den britiske statsministeren David Cameron om forholdet under personlige møter.

– Én nøkkelrådgiver sier at personlig konkurs er det eneste riktige. Det blir oppstuss i en uke, så kommer folk til å si at det likevel ikke er så overraskende og glemme hele affæren, sier en slottskilde til avisen.

Flaut for ex-en

Ferguson har imidlertid gitt uttrykk for at hun gjerne vil unngå en personlig konkurs. Prins Andrew har derfor satt egne fagfolk inn i arbeidet med å utarbeide en redningsplan.

Sarah Ferguson Book Expo

Sarah Ferguson har ikke villet høre på kritikerne til pengebruken hennes.

Foto: Seth Wenig / Ap

Den planen kan sitte langt inne. Bare rentene på gjelden skal være flere titusener kroner hver eneste uke, og hertuginnen har ikke noe inntekt til å dekke utgiftene. I tillegg har advokatsalærer i USA kommet ut av kontroll.

– Hun har vært utrolig naiv. Hun har brukt advokater i USA uten å forstå at regningen legger på seg som en gal når de dukker opp tre stykker om gangen. Advokatregningene i USA er gigantiske, og nå har noen av regningene begynt å dukke opp, sier kilden.

Dersom det ikke lykkes vil dette være pinlig også for hertugen som også er Storbritannias Spesialutsending for internasjonal handel og utvikling.

Pinlighetene vil imidlertid ikke være de første den tidligere ektemannen og resten av kongefamilien i Storbritannia må svelge på grunn av Ferguson.

Solgte tilgang til ex-mannen

Så sent som i mai forsøkte hun å bøte på sin dårlige økonomi med å selge tilgang til hertugen av York for rundt 5 millioner kroner.

Det hun ikke visste, var at hun hadde blitt offer for journalister som jobbet med skjult identitet, og at et filmteam filmet da hun tok imot 250.000 kroner i forskuddsbetaling.

USA/

Sarah Ferguson sa selv at hun hadde fått en øyeåpner av omstendighetene rundt avsløringene av at hun solgte tilgang til ex-mannen.

Foto: SHANNON STAPLETON / Reuters

Senere måtte hun gå ut og beklage sin dårlige gangsyn offentlig.

Hun stod også frem i showet til Oprah Winfrey der hun fortalte at hun hadde hatt et alkoholproblem.

– Jeg har ikke konfrontert djevelen fordi jeg lå i rennesteinen, sa Ferguson den gangen.

Hverken disse eller tidligere hendelser har imidlertid gjort at hennes tidligere mann har slått hånden av henne. Det til tross for at The Times har kilder nær paret som sier at hertugen «river ut håret» på grunn av gamlekonas økonomiske problemer.

– Hertugen er fortsatt veldig glad i henne og han er innstilt på å sørge for at hun ikke roter seg inn i så mye problemer at hun ikke klarer å komme seg ut av det igjen, sier en kilde.

Hertugen og hertuginnen av York har to felles barn; prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt