Her er den nye prinsessen

London (NRK.no): Prins William og hertuginne Kate smilte stolt da de viste fram den nyfødte engelske prinsessen på trappen utenfor St. Mary's Hospital i London lørdag kveld– få timer etter den kongelige fødselen.

Den nyfødte prinsessen på vei hjem

SE VIDEO: Bare timer etter fødselen forlot foreldrene hertuginne Kate og prins William St. Mary's Hospital i London med den nyfødte prinsessen.

Bare timer etter fødselen lørdag morgen var britenes nye prinsesse på vei hjem fra St. Mary's Hospital. Hertuginne Kate og barnet ble hentet av prins William og den nyslåtte storebroren prins George.

Prins George, som er 21 måneder gammel, har bare opptrådt i offentligheten tre ganger tidligere, og bildene av prins William og gutten lørdag var å finne i nær sagt alle britiske medier.

 Prins William bærer sin nyfødte datter

Prins William bærer sin nyfødte datter i bilsetet på vei ut av St. Mary's Hospital i London.

Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters/NTB Scanpix

Like etter klokka 19 norsk tid gikk de smilende foreldrene ut på sykehustrappen med den nyfødte jenta, til stor jubel fra den frammøtte folkemengden. Like etter reiste familien hjem.

Prins William sa til de frammøtte pressefolkene at han var svært lykkelig. Kensington Palace melder at det går bra med både hertuginne Kate og barnet.

Prins William og sønnen prins George ankommer

Prins William og sønnen prins George ankommer St. Mary's Hospital i London for å hente den nyfødte prinsessen hjem. Hertuginne Kate fødte lørdag morgen en jente som ble den fjerde i rekken til den britiske tronen

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters/ntb sCANPIX

Nummer 4 i arverekkefølgen

Den nyfødte prinsessen som er nummer 4 i arverekkefølgen til den britiske tronen, ble født kl. 9.34 norsk tid lørdag morgen og veier 3,7 kilo.

Kongehuset bekreftet på Twitter at prins William var til stede under hele fødselen, som skjedde knapt 2,5 timer etter at de to ankom fødestuen. Senere dro prinsen hjem for å hente den nyfødte prinsessens storebror til et første møte med søsteren.

Den offisielle bekjentgjørelsen kom på tradisjonelt britisk vis – ved analogt oppslag på en tavle utenfor Buckingham Palace.

Espen Aas sto utenfor sykehuset da hertuginne Kate og prins William vise frem den nyfødte prinsessen for første gang.

SE VIDEO: NRKs London-korrespondent Espen Aas var på plass utenfor St. Marys Hospital, da prins William og hertuginne Kate viste fram den nyfødte engelske prinsessen.

Laster Twitter-innhold

Sommergul kjole

Bookmakerne har lenge veddet om både navn på den nyfødte, og på hvilken farge det vil være på hertuginne Kates antrekk når hun forlater sykehuset.Lørdag sto oddsen i 3:1 for rosa antrekk.

Hertuginne Catherine var antrukket i sommergul kjole, mens den nyfødte prinsessa var tullet inn i et hvitt teppe. Ifølge The Sun-reporter Dan Wootton har den nyfødte på seg en kjole fra designeren Jenny Packham.

Nå spekuleres det heftig over hva den lille jenta skal hete. Foreløpig er det Alice som leder hos bookmakerne fulgt av Charlotte, men det kan ta dager før navnet blir kjent.

Prins William og hertuginne Kate med nyfødt baby

Nybakte foreldre kledd i lyseblått forlater Str. Mary's Hospital i London i juli 2013.

Foto: ANDREW COWIE / Afp

Både William og Kate var kledd i lyseblått da de forlot sykehuset i 2013 da deres førstefødte, prins George, ble født. Dengang tok det to dager før kongehuset offentliggjorde navnvalget som ble George Alexander Louis.

«Velkommen til familien»

De nybakte foreldrene oppfordret via sin Twitter-konto Kensington Palace folk til å ønske den nye prinsessen velkommen til verden og til å sende inn bilder av hvordan de feirer sine nyankomne.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt