Frykter bråk under nazimarsj

Politiet stiller med store mannskaper og frykter bråk i den finske byen Tampere i formiddag. Den Nordiske motstandsbevegelsen har en markering i byen, og blir møtt med motdemonstrasjoner.

Den nordiske motstandsbevegelsen

Politiet frykter bråk når den nordiske motstandsbevegelsen i dag arrangerer en markering i den finske byen Tapere. Dette bildet er fra et tilsvarende arrangement i Stockholm i 2013

Foto: JESSICA GOW, JESSICA GOW / TT / NTB scanpix

– I utgangspunktet vil vi prøve å holde demonstrantene fra hverandre, sier Harri Nojonen fra Inre Finland politidistrikt.

Tampere er en stor by i det sørlige Finland og ligger 18 mil nord for hovedstaden Helsinki.

Politiet er kontakt med representanter for Den nordiske motstandsbevegelsen og gjør fortløpende vurderinger om demonstrantene skal få marsjere i gatene.

Markeringen startet klokken 12. Om lag 200 personer tilknyttet Den nordiske motstandsbevegelsen og andre høyreradikale grupperinger deltar i demonstrasjonen. En time tidligere hadde 500 motdemonstranter i en markering mot nazisme like i nærheten. Politiet har sperret av deler av sentrum og er forberedt på uroligheter.

Det er kalt inn store ekstramannskaper. Flere enn 200 polititjenestemenn- og kvinner skal holde partene fra hverandre og opprettholde ro og orden i Tampere.

Det er ventet at nazister både fra Sverige og Finland vi delta i nazimarsjen som vil vare frem til klokken 15.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt