Normal

Frikjennes eller terrorfengsles

(ODENSE) I dag klokka 8.30 vil dansk politi legge fram konkrete bevis for hvorfor ytterligere fem personer må varetektsfengsles for planlegging av terror.

 

Dermed må etterforskerne legge fram det de har rukket å skaffe fram av nye bevis i saken som de siste dagene har rystet Danmark.

Politiets Efterretningstieneste (PET) har så langt ikke gått ut med noen som helst informasjon om hva slags dokumentasjon de sitter på.

- Vi har ingen ytterligere kommentarer til saken i dag. Nå er det rettsmøte i morgen kl. 8.30, og så vil det være opp til retten å ta stilling til det nye materialet vi måtte legge fram.

De fleste siktede kommer fra bydelen Vollsmose i Odense.
Foto: Halvard Jakobsen / NRK

Det var den eneste kommentaren fra påtalemakten, visepolitimester Erik Terp, til dansk presse i går.

Mange rykter 

I mediene verserer en rekke rykter. En kilde nær terrorgruppen skal ha tipset PET om terrorplanene. Det skal ha vært funnet flere kilo sprengstoff hos en av de mistenkte, og det skal ha vært funnet metallsplinter hjemme hos en av de fengslede - splinter, som kunne brukes til å gjøre en bombe ekstra dødelig.

Odense-imamen Abu Hassan  uttalte seg i går til avisen Politiken:

 

- Politiets Efterretningstieneste (PET) kan selv have plassert bevismateriale hos de ni unge mennene som tirsdag ble tatt for terrorplanlegging.

Odense-imamen Abu Hassan

 

Imamen kjenner de ni som i første omgang ble siktet, og har blankt avvist at de skulle ha planlagt et terrorangrep.

- Jeg har bodd i Danmark i 20 år, og jeg har aldri hørt om at noen her overhodet skulle tenke slik en tanke. Det kan være PET selv som har plantet beviserne på de pc-ene som ble konfiskert. Man vet ikke, sa Abu Hassan til Politiken.dk.

- Helt forrykt

- Det høres fullstendig forrykt ut, sier Venstres juridiske talsmann, Birthe Rønn Hornbech.

Peter Skaarup, Dansk Folkepartis juridiske talsmann, er enig.

- Det er fullstendig vanvittig og viser at det i Danmark finnes parallellsamfunn som ikke forstår maktens tredeling, sier han til Politiken.dk.

- Som åndelig leder kan han gi menigheten inntrykk av at de som skal tjene brukerne er udemokratiske og korrupte. Han motarbeider integrasjon og danske normer og trekker oss tilbake til situasjonen omkring Muhammed-tegningene. Ekstremister som ham må bekjempes, sier han til Politiken.dk.

Morten Bødskov, juridisk talsmann for Socialdemokraterne, mener at Abu Hassan så fort som mulig bør trekke tilbake sine ord igjen.

- Det her er groteske anklager mot den danske etterretningstjeneste, sier han til Politiken.dk.

(NRK)

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt