Francois Hollande lover en nådeløs kamp mot terrorister

Frankrikes president Francois Hollande besøkte konsertstedet Bataclan i Paris i natt, der rundt 100 personer ble drept i et massivt terrorangrep i går kveld.

TOPSHOTS-FRANCE-ATTACKS-PARIS

PÅ ÅSTEDET: Omringet av et stort antall livvakter gjestet Frankrikes president Francois Hollande konsertstedet der minst 100 personer ble drept i terrorangrepet i går kveld.

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp

– Vi ville være her blant alle dem som har sett disse forferdelige tingene for å si at vi kommer til å kjempe, og det vil bli en nådeløs kamp, sa Hollande.

Sammen med statsminister Manuel Valls, innenriksminister Bernard Cazeneuve og justisminister Christiane Taubira besøkte han et av åstedene for det enorme terrorangrepet som rammet Frankrike i går kveld og i natt.

Minst 140 personer skal være drept i angrepene som skjedde i Paris' 10. og 11. arrondissement, og ved sportsarenaen Stade de France rett utenfor byen.

Se bilder fra Paris:

En av ofrene i Paris
Foto: Kamil Zihnioglu / AP/NTB Scanpix

«Et Frankrike som ikke lar seg skremme»

Ifølge påtalemyndigheten i Paris ble angrepet gjennomført av tilsammen åtte gjerningspersoner. Alle skal være døde og syv av dem sprengte seg selv i luften, melder politiet.

Disse opplysningene ble bekreftet av Hollande utenfor konsertlokalet i natt. Presidenten varslet at Frankrike vil vise styrke i kampen mot terror.

– Når terrorister er i stand til å gjøre slike grusome ting, bør de vite at de kommer til å bli møtt av et Frankrike som er bestemt, et Frankrike som er samlet, et Frankrike som står sammen, et Frankrike som ikke lar seg skremme, selv om vi i dag er uendelig beveget av denne tragedien, sa Hollande.

Skyldte på Frankrikes Syria-engasjement

Han uttrykte også støtte og medfølelse for de pårørende til dem som mistet livet eller ble skadet i terroren, og takket helsepersonell, politi og brannvesen for deres innsats.

Gjeningspersonenes identitet er foreløpig ukjent. Flere vitner forteller at de skal ha ropt «Allahu Akbar» – «Gud er stor» – da de angrep med automatvåpen og eksplosiver.

Ifølge en radiovert som var til stede i Bataclan fredag kveld, brukte en av gjerningsmennene Frankrikes militære innsats i Syria til å rettferdiggjøre terrorangrepene.

– Jeg hørte tydelig en av dem si «Det er Hollandes skyld, det er deres presidents skyld, han skulle ikke ha blandet seg i Syria». De snakket også om Irak, sier Pierre Janaszak til AFP.

SISTE NYTT

Siste nytt