NRK Meny
Normal

Alle 24 omkom i Sør-Sudan

Sør-Sudans forsvarsminister Dominic Dim Deng omkom i en flystyrt i Sør-Sudan i dag.

Minst 50 drept i sammenstøt i Sør-Sudan
Foto: Grafikk: Dag Stian Mykjåland / NRK

Ytterligere 23 mennesker mistet livet, deriblant presidentens rådgiver Justin Jak og en tidligere minister.

Forsvarsministeren hadde deltatt på en SPLM-konferanse, og flyet var på vei fra Wau til regionhovedstaden Juba da dett styrtet rundt 375 kilometer vest for Juba.

Visepresidenten i landet, Riek Machar, utelukker at flyet kan ha vært utsatt for en angrepet, men sier at flystyrten vil bli etterforsket.

- Piloten meldte om problemer

En lokal radiostasjon forteller at piloten meldte fra om motorproblemer like før flyet gikk i bakken. Noen minutter senere mistet kontrolltårnet all kontakt med flyet.

Ulykken skjer på et tidspunkt da fredsavtalen mellom Nord- og Sør-Sudan er truet, blant annet av uenigheter om rettighetene til naturrusserser.

Norge arrangerer giverlandskonferanse for Sudan i Oslo neste uke. Sør-Sudans president Salva Kiir, som også er visepresident i Sudan, skal delta på konferansen.

- Ingen politiske konsekvenser

Tomm Kristiansen

Tomm Kristiansen er rådgiver for Sør-Sudans president.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

NRKs tidligere medarbeider Tomm Kristiansen er rådgiver for Sør-Sudans president. Han frykter ikke at ulykken skal få politiske konsekvenser.

- Vi får avvente undersøkelser, men slik jeg ser det, er dette en tragisk ulykke som kunne ha skjedd hvor som helst. Dette har ingenting med fredsavtalen å gjøre, sier Kristiansen til nrknyheter.no.

Han understreker at han ikke kjente til ulykken før NRK snakket med ham.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt