Følger ikke norsk Madeleine-tips

Madeleine McCanns foreldre nekter for at besøket i Marokko har noe med tipset fra norske Mari Olli å gjøre.

Plakat med bilde av Madeleine "Maddie" McCann

Plakat med bilde av Madeleine 'Maddie' McCann.

Foto: JUAN MABROMATA / AFP

Madeleines foreldre har de siste ukene reist rundt i Europa for å oppfordre alle som kan ha informasjon om hva som har skjedd med datteren, om å melde fra til politiet.

For øyeblikket er paret i Marokko, der blant annet en norsk kvinne hevder å ha sett fireåringen som forsvant 3. mai fra det portugisiske feriestedet Praia da Luz på Algarvekysten.

Så Madeleine sør for Marrakesh

45 år gamle Mari Olli var på ferie i Marokko, og skal ha fortalt til den portugisiske avisen Correio da Manha at hun hadde sett Madeleine litt sør for Marrakesh seks dager etter at hun forsvant.

Ifølge Olli hadde Madeleine på seg en lyseblå pyjamas og hadde psurt en mann som var med henne, som ikke kunne vært faren hennes, om hun ikke snart kunne treffe moren.

Få bevis for at hun fremdeles er i Portugal

Marokkanske myndigheter har lovet foreldrene at de "skal gjøre alt de kan for å finne Madeleine". Det sa Gerry McCann på en pressekonferanse i Rabat i går.

- Gitt mangelen på bevis for at hun fremdeles er i Portugal, har Kate og jeg tenkt oss muligheten for at hun er ført gjennom Spania til Marokko, sa Gerry McCann.

Han sa også at den viktigste grunnen til at de reiste til Marokko var for å oppfordre alle som vet noe om å tipse politiet.

Gerry McCann nektet likevel i går for at besøket i Marokko kommer i forbindelse med tipset fra Olli.

Søker etter Madeleine i cyberspace

Politiet vil henge opp plakater av bortførte Madeleine McCann i den virituelle verden, og etterforskere er i samtaler med blant annet nettstedet Second Life om mulighetene for å vise bilder Madeliene på godt synlige plasser.

Madeleines foreldre, Gerry og Kate McCann, forsøker også å overtale verdens største søkemotor på Internett, Google, om å erstatte de to o-ene i navnet med Madeleines øyne.

Google har ennå ikke svart på henvendelsen, forteller ekteparet til nyhetsbyrået AFP.

Vil ha Harry Potter-hjelp

Familien McCann ønsker også at forfatteren av de populære bøkene om Harry Potter, J.K. Rowling, skal legge ved bokmerker med bilde av Madeleine i den sjuende og siste boken om trollmannen.

Boken kommer i butikkene i juli.

Kate og Garry McCann holder et bilde av datteren, Madeleine McCann

Madeleines foreldre holder et bilde av datteren under en pressekonferanse i Rabat i Marokko.

Foto: RAFAEL MARCHANTE / REUTERS
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt