FN-satellitt viser nye og unike bilder av kampene i Kobani

Kampen mellom terrororganisasjonen IS og de krudiske styrkene i den syriske grensebyen Ayn al-Arab, også kalt Kobani, har ført til voldsomme ødeleggelser de siste ukene.

Bombenedslag i Kobani

Røyk stiger opp etter nok et bombenedslag i Kobani samtidig som nye mål bombes fra luften.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Satellittbildene som er frigitt av United Nations Institute for Training and Research viser kampene fra et nytt perspektiv, og viser med all tydelighet hvordan grensebyen er forvandlet til en krigssone i løpet av veldig kort tid.

Før og etter bilder

Bildene til venstre er tatt den 6. september i år, bare noen få uker før kampene begynte, mens bildene til høyre er fra 15. oktober.

De mange tusen som har flyktet fra byen har fortalte redselsfulle historier om gater fulle av lik med avkappede hoder, og når de vender tilbake til byen vil de oppleve en totalt forandret og ødelagt by.

Hus er jevnet med jorden, gater og torg er totalødelagt.

De fleste bildene som har kommet fra Kobani er stort sett tatt på trygg avstand fra den tyrkiske siden av grensen. Disse unike bildene viser ødeleggelsene, men det kommer ikke frem om det er IS eller den amerikanskledede-koalisjonen som står bak skadene.

Laster innhold, vennligst vent..

Våpen på avveie

I dag kom nyheten om at våpenleveranser fra USA har havnet i hendene på IS etter at en av totalt 27 pakker med våpen som ble sluppet fra luften har kommet på avveie.

Foreløpig har de kurdiske styrkene klart å holde stand mens de venter på forsterkninger fra Irak.

IS har i flere uker forsøkt å innta Ayn al-Arab, på kurdisk kalt Kobani, men kurdiske styrker har ved hjelp av amerikanske luftangrep greid å stå imot.

Mandag kveld brukte IS nok en gang selvmordsbombere i et forsøk på å vinne terreng.

Gruppa ser ut til å gjøre alt den kan for å kutte forbindelsen til den tyrkiske grensen for slik å hindre at forsterkningene kommer seg inn, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Ayn al-Arab, eller Kobani, er blitt et viktig symbol i kampen mot IS. Hvis byen faller, vil IS få kontroll over en lang strekning langs den tyrkiske grensen.

SISTE NYTT

Siste nytt