NRK Meny
Normal

FN holder hastemøte om Syria

FNs sikkerhetsråd skal onsdag kveld ha hastemøte om situasjonen i Syria etter meldinger om et gassangrep tidligere i dag.

Aktivister ved lik etter påståtte angrep med kjemiske våpen ved Damaskus, Syria

Bilder av lik er offentliggjort av opposisjonsgrupper i Syria onsdag. Det er ennå ikke bekreftet om meldingene om et gassangrep, stemmer.

Foto: Bassam Khabieh / Reuters

Frankrike, Storbritannia og USA har bedt om et hastemøte i FNs sikkerhetsråd onsdag for å diskutere det mulige gassangrepet i Syria onsdag.

Også Luxembourg og Sør-Korea, som sitter i sikkerhetsrådet, har bedt om et møte, som antas å holdes for lukkede dører onsdag kveld.

Syriske aktivister anklager Assads styrker for et omfattende angrep med kjemiske våpen øst i Damaskus. Angrepet skal ha skjedd natt til onsdag, og antallet døde spriker fra 30 til over 1300.

LES: Anklager Assad for kjemisk massedrap: – Over 1300 drept

– Verste på flere tiår

At det er brukt kjemiske våpen er ikke bekreftet, og stammer fra aktivister som står i opposisjon til Assad-regimet.

Dersom det viser seg at rapportene fra området stemmer, kan det være det verste angrepet med kjemiske våpen på flere tiår, sier en diplomatkilde til nyhetsbyrået Reuters.

Etterforskere i FN er allerede i landet for å se på tidligere anklager om bruk av kjemiske våpen. Nå ber flere land om at disse blir sendt til området for nattens påståtte angrep, for å få bekreftet eller avkreftet meldingene.

LES OGSÅ: Eide: Våpeninspektører må slippe til

Ban Ki-moon «sjokkert»

FNs generalsekretær Ban Ki-moon, sier han er «sjokkert» over rapportene som er kommet fra Syria onsdag.

Ifølge en uttalelse fra FN onsdag kveld diskuterer etterforskere i FN nå tilgang til områdene som skal være utsatt for angrepet, med myndighetene i Damaskus.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt