Tornado rammet flyplass i USA

En tornado førte til betydelige ødeleggelser på St. Louis flyplass i Missouri natt til lørdag. Biler ble tatt av uværet, og knuste vindusruter førte til at flere personer ble skadet.

Video 8856c3db-5ba3-4012-9bb6-b4e2978c02b6.jpg

Tornadoer rammet St. Louis flyplass i Missouri. Skadene var omfattende og mange passasjerer ble skremt av de enorme kreftene.

Tornado rammet St. Louis

Ødeleggelsene var store i terminalbygget etter at tornadoen hadde herjet med St. Louis flyplass.

Foto: Whitney Curtis / Afp

Fire personer måtte tas hånd om på sykehus etter tornadoens herjinger fredag kveld, ifølge nyhetskanalen CNN.

Flere passasjerer ble truffet av glassplinter og andre gjenstander som fløy i luften da stormen tok med seg deler av taket på flyplassen.

Flyplassen er nå stengt, og alle flyavganger er innstilt inntil omfanget av skadene er kartlagt.

Et vitne sier til CNN at flyet han satt i vugget frem og tilbake like før det skulle til å ta av.

Gjemte seg på do

Et annet vitne sier han måtte søke tilflukt på toalettet da tornadoen herjet.

– Jeg løp ut kikket på himmelen da alarmen gikk, men da vinden begynte å bli kraftig løp vi inn. Og da glassdørene ble tatt av vinden, løp vi inn på toalettet, sier øyenvitnet til amerikansk fjernsyn.

Kraftige tornadoer har rammet flere delstater sør og sentralt i USA denne måneden. Til sammen har 44 personer mistet livet som følge av uværet.

I forrige uke ble minst ni personer, inkludert tre barn, drept av en tornado. Særlig i statene Mississippi, Alabama, Oklahoma og Arkansas har uværet herjet den siste tiden.

Det er uvanlig at man vinterstid opplever så ustabilt vær at det utvikler seg tornadoer. Vanligvis er mai og juni høysesong for tornadoer i USA.

SISTE NYTT

Siste nytt