Fly med 43 om bord styrtet i Sibir

Et fly med 43 personer om bord styrtet mandag i Sibir. 11 av dem har overlevd, og 32 er omkommet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Flyulykke i Sibir

Flyet brakk i tre biter da det styrtet i Sibir. Her vises halepartiet.

Foto: STR / Afp

Det italienskbygde ATR-72-flyet hadde nettopp tatt av fra flyplassen i byen Tjumen med kurs for Surgut, som også er i Sibir, da det styrtet.

– Så langt har vi funnet 12 overlevende, som er fraktet til sykehuset i Tyumen, sa en talsperson for militæret til nyhetsbyrået Interfax.

Én døde på sykehus

Talskvinnen Irina Andrianova opplyste at det var funnet 29 døde på ulykkesstedet, mens tolv var reddet i live. Sykehuskilder sier at tilstanden for fem av de overlevende er kritisk.

Ifølge offisielle myndigheter er det 11 overlevende etter flystyrten, etter at en av de overlevende døde på sykehuset av skadene personen pådro seg.

Flere barn er rapportert å være blant de døde, melder Russia Today.

Ifølge de første meldingene var det 39 passasjerer og et mannskap på fire på flyet, melder det russiske katastrofeministeriet.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video Flystyrt Sibir

KLIKK FOR VIDEO: 32 mennesker døde i flykrasjet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flyet, som var fra flyselskapet Utair, styrtet rundt 30 kilometer fra byen Tyumen i Sibir, like etter takeoff. All forbindelse med flyet ble brutt rett etter avgang. Det skal ha begynt å brenne i flyet, og det brakk i tre biter da det krasjlandet.

Gjennomførte nødlanding

Representanter fra Utair har sagt at flyet gikk ned da pilotene forsøkte å gjennomføre en nedlanding.

Ifølge tidlige teorier er det sannsynelig at årsaken til flyulykken var teknisk feil og menneskelig svikt.

Nesten 200 redningsarbeidere og 43 spesialbygde kjøretøy er i gang med redningsarbeidet. Politiet er allerede i gang med etterforskingen av flystyrten.

Flyet ATR-72 er et tomotors passasjerfly som er designet til å fly mellomdistanse. Flyet kan ta opp til 74 passasjerer og blir styrt av to piloter.

Byttes ut

Russlands president Vladimir Putin har sagt at Russlands eldste fly skal settes ut av drift innen utgangen av dette året. Myndighetene har allerede satt søkelyset på det som er beskrevet som dårlig utdanning av russiske flygere og slappe sikkerhetsrutiner i flytrafikken.

I september 2011 mistet 44 mennesker livet da et passasjerfly fra RusAir styrtet ved en motorvei nord i Russland.

I april 2010 mistet 96 mennesker livet, deriblant den polske presidenten Lech Kaczynski, da et Tupolev-fly styrtet nær Smolensk, vest i Russland.

ATR-72-212

Det er et fly denne typen som har krasjet i Sibir: ATR-72.

Foto: HO / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt