Flere hundre Yazidi-kvinner tatt til fange av ISIL

Flere hundre yazidiske kvinner holdes i fangenskap av ISIL-krigere, melder nyhetsbyrået AP. – Terroristene ser på dem som slaver, sier menneskerettighetsdepartementet i Irak.

ISIL-styrker nær Sinjar, nord i Irak ved en kontrollpost

ISIL-styrker nær Sinjar, nord i Irak ved en kontrollpost.

Foto: - / Afp

Kvinnene holdes fanget i en skolebygning i Iraks nest største by Mosul. Byen er kontrollert av ISIL-opprørere.

Talspersonen for Iraks menneskerettighetsdepartement, Kamil Amin, sier alle kvinnene er under 35 år. Ifølge Amin ble departementet informert om kidnappingen via familiene til kvinnene.

– Vi tror at terroristene ser på dem som slaver og at de har onde planer for dem. Vi tror disse kvinnene kommer til å bli utnyttet på nedverdigende måter slik at terroristene får tilfredstilt sine dyriske lyster som strider mot alle menneskelige og islamske verdier, sier Amin til AP.

Laster Twitter-innhold

Omringet av ISIL

Ifølge nyhetsbyrået har amerikanske kilder bekreftet at ISIL har tatt kvinnene til fange slik at de enten kan bli solgt eller giftet bort til ISIL-krigere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Yazidi-kvinner søkte tilflukt ved skole i Irak

Yazidi-kvinner som rømte fra volden i den irakiske byen Sinjar, søker tilflukt ved en skole i den kurdiske byen Dohuk. Bildet ble tatt 5. august.

Foto: SAFIN HAMED / Afp

Titusener fra det yazidiske minoritetsfolket rømte da ISIL forrige helg tok kontroll over byen Sinjar, nær den syriske grensen. De flyktet opp i fjellene i frykt for sine liv.

Nå er de omringet av ISIL oppe på fjellet uten mat, vann eller medisinsk behandling og er i desperat behov for hjelp.

Yazidier er blant Iraks minste minoriteter, er av kurdisk avstamning, og deres religion regnes som en pre-islamsk sekt med opphav i kristendommen, jødedommen og zoroastrismen. Det er en av de eldste religiøse samfunnene i verden, de har lenge lidd av forfølgelse, og ISIL omtaler dem som djeveldyrkere.

Nye luftangrep

Amerikanske fly har gjennomført ytterligere to luftangrep mot ISIL i Nord-Irak fredag, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon, ifølge AFP.

Angrepene inkluderer et droneangrep mot ISILs artilleri og en ISIL-kolonne nær byen Arbil.

Fredagens første angrep rammet ISILs artilleri som har blitt brukt mot kurdiske styrker ved den kurdiske byen Arbil.

USAs president Barack Obama åpnet for luftangrep mot ISIL-krigere natt til fredag.

SISTE NYTT

Siste nytt