Hopp til innhold

– Alt er oversvømt, Monterosso eksisterer ikke lenger

Minst fem personer har mistet livet, og gater har blitt til elver etter kraftig regnvær nordvest i Italia.

Video Oversvømmelser i Italia

SE VIDEO: Kraftig regnvær har ført til at minst fem personer har mistet livet. Bildene er fra Monterosso.

Italia

En redningsarbeider går gjennom et oversvømt område i Brugnato, Italia.

Foto: ANSA / Reuters

Lokale myndigheter har satt redningsarbeidere i alarmberedskap etter voldsomme regnskyll over Italias nordvestlige region . Minst fem personer er bekreftet døde, ifølge det italienske nyhetsbyrået Ansa.

Områdene som er verst rammet ligger rundt byen La Spezia og Cinque Terre i Liguria.

Amatørvideoer viser en voldsom mengde vann som renner gjennom sentrum av Monterossi i Liguria. Regnværet vanskeliggjør redningsarbeidet, ifølge ordføreren i Monterosso.

– Vi mangler alt her. Elektrisitet, materiale, bistand, og mennesker er savnet. Alt er oversvømt. Monterosso eksisterer ikke lenger, sier Angelo Betta, ordfører i Monterosso.

Monterosso er et velkjent turiststed på den italienske rivieraen. Det er den største av de fem landsbyene i provinsen La Spezia i Liguria.Til sammen kalles landsbyene Cinque Terre, og står på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Uværet ventet å spre seg

The Telegraph rapporterer om at flere broer og hus har blitt ødelagt av oversvømmelsene. Mellom 200 og 500 millimeter regn falt i løpet av få timer.

Ordøreren i Roma, Gianni Alemanno, har også satt redningstjenester i alarmberedskap. Uværet er ventet å spre seg til resten av landet onsdag.

For en liten uke siden ble Italias hovedstad rammet av en kraftig storm som oversvømte byen. Det førte til at all offentlig trafikk ble stanset, og Romas innbyggere ble tvunget til å holde seg inne.

Italia

En mann ser ned på ødelagte biler i Brugnato. Minst fem er døde etter kraftig regnskyll nordvest i Italia.

Foto: ANSA / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt