Sørkoreansk kystvakt angrepet med stokker

En kinesisk fisker døde og to er fortsatt savnet etter at fiskebåten deres kolliderte med den sørkoreanske kystvakten lørdag.

Video 420ee881-dd97-4ec2-9e26-f32685f1827f.jpg

Video: Se de dramatiske bildene da den sørkoreanske kystvakten border den kinesiske fiskebåten.

Den kinesiske fiskebåten drev ulovlig fiske utenfor Gunsan, 270 kilometer sør for Seoul, da de to båtene kolliderte, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

– 50 båter fisket ulovlig

– Rundt 50 kinesiske fiskebåter drev ulovlig fiske da den sørkoreanske kystvakten nærmet seg, sa en talsmann for kystvakten lørdag, som mente at den kinesiske fiskebåten med vilje kolliderte med kystvaktskipet for at de andre båtene skulle slippe unna.

Åtte fiskere ble plukket opp fra vannet etter kollisjonen, men en av dem døde senere på Gunsan sykehuset.

Møtt med stokker og spader

Fire sørkoreanere ble skadet da de ble møtte av rasende kinesiske fiskere da bordet fiskebåten.

I en video, som er frigitt av den sørkoreanske kystvakten, kan man se hvordan de kinesiske fiskerne møter kystvakten med kjepper, spader og stålrør da de border båten deres.

Kystvakten søker nå i vannet etter de savnede fiskerne. Flere kystvaktfartøy og helekoptere er med i søket.

Ifølge den sørkoreanske kystvakten blir rundt 300 kinesiske fiskebåter hvert år tatt for ulovlig fiske i disse farvannene, og i 2008 ble et medlem av kystvakten drept og seks andre skadet under et tilsvarende sammenstøt med kinesiske fiskere.

Det sørkoreanske utenriksdepartementet har offisielt uttrykt sin beklagelse over for kinesiske myndigheter i forbindelse med dødsfallet.

SISTE NYTT

Siste nytt