Hopp til innhold

Fire savnet etter tsunami på Grønland

11 bygninger er skylt på havet og fire personer er savnet etter en kraftig flodbølge i bygda Nuugaatsiaq på Grønland. Det opplyser politiet på øya.

Jordskælv og tsunami på Grønland.

De fire personene som er savnet skal ha bodd i et av husene som ble tatt av vannmassene.

Foto: Oline Nielsen / Scanpix Denmark

– Fire personer er savnet etter oversvømmelser, sa politimester Bjørn Tegner Bay på et pressemøte tidligere i dag, melder grønlandsk radio. Han kan ikke si om noen av dem er omkommet.

I bygda Nuugaatsiaq bor det 101 personer og 78 av dem er evakuert. De andre har man nå en oversikt over, opplyser politiet til kringkasteren KNR.

Noen av de evakuerte er skadd, to av dem alvorlig.

Olina Nielsen filmet og la denne videoen ut på Facebook:

11 bygninger ble skylt på havet på grunn av en flodbølge etter et jordskjelv. De fire personene som er savnet skal ha bodd i et av husene som ble tatt av vannmassene.

Jordskjelvet på 4,0 rammet lørdag kveld og hadde sitt episenter 30 kilometer nord for Nuugaatsiaq. Fire redningshelikoptre med politi og helsepersonell ble sendt til området.

Politiet på Grønland oppfordret folk til å komme seg vekk fra kysten og søke opp i høyden. Beboerne har nå fått beskjed om at de kan reise hjem igjen, men hvis alarmen går på nytt må de evakuere igjen.

Oversvømmelser Grønland

– Det er ikke normalt at vi har så store skjelv på Grønland, sier seniorforsker Trine Dahl Jensen ved De nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (Geus).

Det er risiko for etterskjelv, og det kan ikke utelukkes at det kommer flere tsunamibølger, forklarer hun.

SISTE NYTT

Siste nytt