Hopp til innhold

Fem drept, inkludert et barn, etter at bil kjørte i folkemengde

Minst fem mennesker ble drept, blant dem et ni uker gammelt barn og hennes far, da en bil kjørte inn i en gågate i den tyske byen Trier. Sjåføren hadde 1,4 i promille.

Her blir gjerningsmannen pågrepet. Flere personer er drept og alvorlig skadet etter å ha blitt truffet av en bil i en bilfri sone i sentrum av den tyske byen Trier, opplyser byens ordfører.

I tillegg er 30 personer alvorlig skadet. Det var ved 14-tiden torsdag ettermiddag at sjåføren av en Land Rover kjørte i høy fart inn i en menneskemengde.

– Dette er den svarteste dagen i Trier siden andre verdenskrig, sier ordfører Wolfram Leibe.

På en pressekonferanse tirsdag kveld ble det bekreftet at fire personer er døde. Siden bekreftet politiet at nok en persom har mistet livet. Blant de døde er et barn på ni uker, en 25 år gammel kvinne, en 45 år gammel mann og en 73 år gammel kvinne.

I tillegg er mange skadd, blant dem moren til den ni uker gamle babyen. Den 45 år gamle mannen som døde, skal ifølge Suddeutsche Zeitung være faren til babyen.

– Kjørte i full fart

Øyenvitner sier til SWR at føreren skal ha gjort det med hensikt, kjørt i full fart og siktet på folk.

Politiet bekrefter at det er en 51 år gammel tysker fra Trier-området som er den antatte gjerningsmannen. Mannen har tysk bakgrunn. Han ble pågrepet ikke langt fra gågaten, og blir nå avhørt.

Ordfører i byen, Wolfram Leibe snakket til pressen på ettermiddagen:

– Jeg gikk gjennom sentrum i sted. Det var helt forferdelig. Der lå det en joggesko. Jenta som eide den er død, sa Leibe.

Alle skoler i sentrum fikk beskjed rett etterpå om at ingen barn fikk gå hjem alene, alle må hentes.

Hadde 1,4 i promille

Statsadvokat Peter Fritzen sa det nå undersøkes om den antatte gjerningsmannen har hatt psykiske problemer.

Blodprøven som ble tatt, viste at mannen hadde 1,4 i promille.

– Han brukte bilen som våpen og det ser ut til at det var en villet handling. Mannen er ikke tidligere straffet. Motivet for det han gjorde er ikke klart. Det er ikke klart om han har hatt et politisk eller et religiøst motiv for det han har gjort, sa Fritzen.

Det undersøkes nå om han har hatt psykiske problemer.

Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen. Da blir det avgjort om han eventuelt skal sendes til et psykiatrisk sykehus.

Trier: Bil kjørte inn i gågate og drepte to og skadet minst 15 personer

Politisperringer i byen Trier, der flere personer ble påkjørt i en bilfri sone tirsdag.

Foto: Harald Tittel / DPA

Ba folk holde seg unna

På Twitter ba politiet om at folk måtte holde seg unna området.

«Flere personer er skadd etter å ha blitt truffet av en bil i gågaten i Trier. Vær så snill unngå området, politiet er på stedet sammen med andre nødetater».

Byen Trier ligger rundt 200 kilometer vest for Frankfurt, ved grensen til Luxembourg. Byen med rundt 110.000 innbyggere er kjent for sin store romerske byport, Porta Nigra, som ligger i nærheten av gågaten.

RETTELSE:

I en tidligere utgave stod det at den drepte babyen var ni måneder. Ifølge tyske aviser skal babyen ha vært ni uker.

SISTE NYTT

Siste nytt