Fant to millioner døde fisk

Først falt døde fugler i tusenvis ned fra luften. Nå er det funnet to millioner døde fisk. Ingen vet hva som har forårsaket dyredødsfallene.

Video 2 millioner døde fisk

Det ene mystiske massedødsfallet blant dyr avløser det andre i USA.

På nyttårsaften falt plutselig rundt 3.000 trupialer (som er i spurvefamilien, red.anm) ned fra himmelen i Arkansas. Da hadde den lokale elven samme sted nettopp rent over med 100.000 døde fisk.

Fire dager senere meldte Sky News at 500 Rødvingetrupialer hadde falt døde til jorden i Louisiana, og fortsatt hadde ikke hverken forskere eller fagfolk klart å finne ut av mysteriet.

Massedød blant fisk

Onsdag 5. januar har det foreløpig siste kapittelet i mysteriet materialisert seg.

Da ble det funnet rundt 2 millioner døde fisk i Chesapeake Bay i Maryland.

Talskvinne Dawn Stoltzfus i Miljøavdelingen i Maryland sier myndighetene ikke mistenker at utslipp står bak fiskedøden.

– Vår arbeidsteori, og den virker sannsynlig, er at dette skyldes stress blant fiskene på grunn av nedkjølt vann, sier Stoltzfus til Sky News.

Mystiske dyredødsfall i hele verden

Dødsfallene i USA er ikke de eneste som er mystiske. Så sent som 4. januar, samme dag som Rødvingetrupialene døde i Louisiana, ble rundt 50 fugler funnet døde i Sverige.

En yrkessjåfør skal, ifølge Aftonbladet, ha trodd det var han som kjørte på dem. Veterinære myndigheter har imidlertid sjekket skrottene og funnet at få av fuglene har ytre skader.

Det tilsier at dødsårsaken er en annen enn påkjørsel.

Det har også blitt rapportert om uforklarlig massedød blant fisk nylig både i New Zealand og Brasil.

SISTE NYTT

Siste nytt