Bombeangrep ved busstasjon i Jerusalem

En britisk turist er drept, og minst 30 mennesker er såret etter en bombeeksplosjon like ved hovedbusstasjonen i Jerusalem i ettermiddag.

Eksplosjon på busstasjon i Jerusalem

Ingen skal ha blitt drept i eksplosjonen, som politiet tror skyldtes en bombe i en bag.

Foto: MARINA PASSOS / Afp

Bombeangrep på busstasjon i Jerusalem

Blod på bakken på bussholdeplassen i Jerusalem.

Foto: MARINA PASSOS / Afp
Bombeangrep på busstasjon i Jerusalem

Helsepersonell henter skadde på stedet.

Foto: MARINA PASSOS / Afp

Eksplosjonen, som skjedde like etter klokken 14 norsk tid, skyldtes en bombe som var plassert i en koffert ved en bussholdeplass. Bomben eksploderte da en buss stoppet for å ta på passasjerer.

Ifølge helsepersonell er rundt 30 mennesker såret. Nyhetsbyrået AFP og britiske myndigheter melder at en kvinne i 60-årene fra Storbritannia døde av skadene hun ble påført under eksplosjonen. Tilstanden skal være kritisk for flere av de sårede.

En AFP-korrespondent på stedet forteller at mennesker lå på bakken dekket av blod. Politiet sier det er snakk om et terrorangrep, men politisjef Micky Rosenfeld sier det ikke var noe selvmordsangrep.

Ingen har tatt på seg skylden for angrepet, men mistanken rettes mot ytterliggående palestinske grupper.

Søker etter flere bomber

Avisen Haaretz skriver at bomben var knyttet til en telefonstolpe på bussholdeplassen, og at to busser ble rammet av eksplosjonen.

Bomben var trolig full av granatsplinter.

– Vi tror innretningen veide mellom én og to kilo. Den eksploderte i en liten koffert på fortauet ved siden av bussholdeplassen, sier Yitzhak Aharonovitch, som er minister for offentlig sikkerhet.

Det siste bombeangrepet som var rettet mot en buss i Jerusalem fant sted i 2004.

Politiet har stengt av innfartsveiene og flere kvartaler i sentrum av byen, og søker etter flere potensielle bomber. Publikum blir bedt om å holde avstand.

Netanyahu utsetter Russland-besøk

Ifølge Reuters har Israels statsminister Benjamin Netanyahu nå utsatt et besøk til Russland på grunn av eksplosjonen, med fire timer.

Angrepet i Jerusalem i dag kommer samtidig med en kraftig opptrapping av voldshandlingane langs grensa mellom Israel og Gazastripen.

Israelske kampfly angrep tidligere på dagen flere mål på Gazastripen , trolig som et svar på sju granatangrep og to rakettangrep mot Israel natt til onsdag.

Etter angrepet i Jerusalem er det skutt minst tre bombekastergranater fra Gazastripen mot det sørvestlige Israel, opplyser den israelske hæren.

Tirsdag ble minst sju palestinere drept da israelske fly og stridsvogner angrep Gaza by.

Eksplosjon på busstopp i Jerusalem

Et stort antall ambulanser ble sendt til busstasjonen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt