Elskerinnen til Cain snakker

I 13 år skal Ginger White ha vært elskerinnen til den republikanske presidentkandidaten Herman Cain. I natt norsk tid lot hun seg intervjue.

Herman Cain og Gloria Cain

Herman Cain og kona Gloria fra da han annonserte sitt presidentkandidatur.

Foto: David Goldman / Ap

– Det var ikke så komplisert, rett og slett ganske enkelt. Jeg var klar over at han var gift og jeg var klar over at jeg innlot meg på et upassende forhold, forteller Ginger White til TV-stasjonen Fox 5 i Atlanta, delstaten hvor både hun og Cain bor.

Forholdet mellom dem skal, ifølge White, tatt slutt like før Cain annonserte sitt presidentkandidatur for åtte måneder siden.

Ginger White forteller at det hele startet på slutten av 1990-tallet. De traff hverandre i Louisville, Kentucky, da Cain var leder for en nasjonal interesseorganisasjon for restaurantvirksomhet og holdt en mottakelse hvor også White deltok.

– Vi tok et par drinker sammen og deretter inviterte ham meg med til sitt hotellrom. Han foreslo at vi kunne treffes på nytt i Palm Springs. Deretter tok forholdet av, forteller hun.

Den nåværende presidentkandidaten pleide å bestille og betale for flybilletter, slik at hun kunne treffe ham når han var på forretningstur.

– Han overøste meg med gaver og spanderte opphold på luksushotell.

White beskriver forholdet mellom dem som «moro» og «spennende», og at det var noe som «brakte meg vekk fra mitt kjedelige hverdagsliv».

– Det var ikke meningen å såre noen, sier hun til Fox 5.

TV-stasjonen skal ha fått se telefonregninger som et bevis på at hun hadde mye kontakt med Cain. På fire måneder var det registrert 61 samtaler samt en rekke tekstmeldinger. Siste gang de to hadde kontakt, skal være så sent som i september i år.

Video Intervju med Cains elskerinne

Video: Se intervju med Ginger White.

– Bare en venn

Hermain Cain, matematikeren som tjente seg rik på en pizzakjede, er ikke helt enig i White sine beskrivelser.

I likhet med beskyldningene om at han skal ha begått seksuell trakassering av fire andre kvinner, mener han at heller ikke dette har rot i virkeligheten.

Han beskriver White som en venn, som han har kjent lenge, og han forklarer alle telefonsamtalene med at han forsøkte å hjelpe henne med finansiering.

Ifølge Fox 5 har White, som er aleneforsørger for to barn, de siste årene hatt økonomiske problemer. Hun jobbet tidligere som treningsinstruktør, men er nå arbeidsledig.

– Jeg har ikke hatt noen forhold, jeg har ingenting å skjule og jeg har ingenting å angre på, sa Cain til CNN, i et intervju som ble sendt før Whites intervju på Fox 5.

Han nektet på det sterkeste at han skal ha hatt et utenomekteskapelig forhold til Ginger White.

Derimot er hans advokat ikke like klar i sakens anledning.

Han mener at verken media eller offentligheten har noe med et frivillig forhold mellom to voksne.

– Ingen, selv ikke de som stiller til offentlige verv, må tåle å få sitt seksuelle liv under offentlighetens lupe. Folks rett til å vite og medias rett til å rapportere, har grenser, og de grensene går ved soverommet, sier Lin Wood.

Sharon Bialek

Sharon Bialek (t.h.) er en av fire kvinner som har levert anmeldelse av Cain for seksuell trakassering. Her sammen med sin advokat Gloria Allred.

Foto: SPENCER PLATT / Afp

Kona holder ut

Herman Cain har foreløpig ikke trukket seg fra valgkampen.

– Ikke så lenge min kone står bak meg, og så lenge min kone mener at jeg bør bli værende i kappløpet. Jeg er fortsatt med, sier Cain.

– Den endelige avgjørelsen vil jeg ta på bakgrunn av omstendighetene og påvirkningen dette har på min kone og min familie.

– Nå er det på'n igjen, uttalte Cain til CNNs intervjuer og siktet til beskyldningene om sextrakassering.

Ginger White sier på sin side at hennes hensikt med å gå ut med bekreftelse av forholdet, er å støtte Cain. Hun mener han er blitt «demonisert», etter anklagene fra de fire kvinnene og at hun ble rasende over hvordan han ble fremstilt.

Selv har hun bare godt å si om Cain.

– Jeg er ikke stolt over å gå ut med dette, men jeg ville gi min versjon, før forholdet kom ut via andre og gjort til noe skittent – noe jeg mener det ikke er. Jeg ønsket ikke å gå ut med dette, men følte at jeg ikke hadde noe valg til slutt, sier White.

Noen som kjente til forholdet, skal ha gitt navnet hennes til media.

Snart slutt

Politiske analytikere mener Ginger White sin historie er siste spikeren i kista for Cain og hans presidentambisjoner.

Beskyldningene om sextrakassering, en elskerinne og Cains åpenbare glipper i TV-debatter om utenrikspolitikk, er ingen god kombinasjon.

– Dette er nok slutten, som jeg for så vidt har ventet på en stund, sier den republikanske strategen Ed Rollins til Reuters.

SISTE NYTT

Siste nytt