Herman Cain anklages for sex-trakassering for fjerde gang

På 90-tallet inngikk han forlik med tre kvinner som beskyldte ham for seksuell trakassering. Cain er nominert som en av flere presidentkandidater for republikanerne, og nå anklages han igjen.

Herman Cain

En ny kvinne har kommet ut og anklager Herman Cain for seksuell trakassering.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

Herman Cain, som kan ende opp som presidentkandidat for republikanerne, er ute på tynn is.

Tidligere har Cain avvist anklager om seksuell trakassering av tre kvinnelige medarbeidere på 1990-tallet, selv om lobbyistorganisasjonen han ledet utbetalte erstatninger til kvinnene.

Sharon Bialek er nå den fjerde kvinnen som anmelder Herman Cain for sex-trakassering.

Hun sier at Cain oppførte seg uanstendig da han etter en middag med henne i 1997 skal ha puttet hånden sin under skjørtet hennes og presset hodet hennes mot skrittet hans. Hun skal ha bedt ham om å stoppe.

– Jeg ropte «hva er det du gjør?» Da svarte han «du vil jo ha en jobb, ikke sant?», sier Bialek.

Sharon Bialek brøt stillheten på en pressekonferanse i New York mandag kveld, sammen med sin advokat, Gloria Allred. Bialek er dermed den eneste av de fire kvinnene som har gått ut offentlig.

– Jeg ønsker at du legger kortene på bordet, herr Cain, sa hun under pressekonferansen i kveld.

Ingen av kvinnene som tidligere har anklaget ham for sex-trakassering har blitt identifisert i offentligheten. De mener Cain kom med upassende tilnærminger da de jobbet for ham i «National Restaurant Associaton», som har over 380.000 restauranter i USA.

– Føles ut som en ny runde i bokse-ringen

Forrige uke måtte Cain forsvare seg mot anklagene. Spørsmålene hamret fra journalistene. Den siste anmeldelsen fra Bialek setter nå enda mer press på at Cain må forklare seg.

– Hver dag føles ut som en runde i bokseringen, og jeg slår tilbake, sier Cain til Fox News.

Han innrømmer at anklagene har vært hardere for kona å takle, enn for ham. En av kvinnenes advokater sier at Cain sa seg enig i å betale for seg på 90-tallet, for å unngå rettens vei.

Cain står ved at alle anklagene mot ham er uriktige.

Under Cain-kampanjen over helgen gjorde han det klart at de var ferdige med å snakke om temaet.

– Anklagene er grunnløse, sier han.

– Disse anklagene går ingen vei. Noen vil kanskje finne på å anklage meg for flere ting, men vi går inn for å vinne, sier Cain til CBSnews.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt