Hopp til innhold

Drapsvåpen fjernet fra auksjon

George Zimmerman skulle auksjonere bort våpenet som han brukte da han for fire år siden skjøt og drepte 17 år gamle Trayvon Martin. Nå er våpenet fjernet fra auksjonen.

George Zimmerman Pistol

En politimann viser frem pistolen George Zimmerman brukte under rettssaken i 2013. Nå skal den selges på auksjon.

Foto: Joe Burbank / Ap

George Zimmerman

George Zimmerman hører juryen finne ham ikke skyldig i drapet på Trayvon Martin 13. juli 2013.

Foto: Joe Burbank / Ap

Saken der Zimmerman skjøt en svart 17-åring som var på vei hjem etter å ha kjøpt godteri i en kiosk vakte oppsikt over hele USA i 2012.

Zimmermann var en frivillig nabolagsvakt i Orlando i Florida da han skjøt Martin.

Han hevdet at han handlet i selvforsvar, og ble året etter frikjent for drap.

Frikjennelsen vakte raseri i store deler av USA. Saken var den første av en serie episoder der svarte ungdommer har blitt skutt under tvilsomme omstendigheter.

President Barack Obama engasjerte seg selv i saken og sa at Martin «kunne vært meg for 35 år siden».

Fjernet fra auksjonen

Våpenet som ble lagt ut for auksjon på nettsiden Gunbroker skal nå ha blitt fjernet, uten forklaring. Auksjonen for våpenet skulle startet klokken 17.00 i dag (norsk tid).

Zimmermann fikk nylig tilbake våpenet han brukte da han skjøt Martin, en Kel Tec 9mm pistol, fra det amerikanske justisdepartementet, skriver Reuters.

Pistolen hadde en utropspris på 5000 dollar, drøyt 40.000 norske kroner, men det er ikke sagt noe om hvor mye Zimmermann håpet våpenet ville innbringe.

Demontrasjon i Los Angeles

Frikjennelsen av George Zimmermann i 2013 førte til reaksjoner over hele USA. Her fra en demonstrasjon i Los Angeles 16. juli 2013.

Foto: ROBYN BECK / AFP

Ville bruke pengene mot Hillary

Før våpenet ble fjernet fra auksjonen sa George Zimmermann at han ville bruke en del av pengene han ville fått for pistolen til bekjempe Demokratenes sannsynlige presidentkandidat, Hillary Clinton.

En del av pengene skulle også brukes til å kjempe mot bevegelsen Black Lives Matter, en borgerrettighetsbevegelse som ble dratt i gang etter drapet på Martin.

Jeg er beæret og ydmyk over å kunne annonsere salget av et ikonisk amerikansk våpen. Skytevåpenet som er til salgs ble brukt til å forsvare livet mitt og stoppe det brutale angrepet fra Trayvon Martin.

George Zimmernann / Reuters

– Jeg er beæret og ydmyk over å kunne annonsere salget av et ikonisk amerikansk våpen. Skytevåpenet som er til salgs ble brukt til å forsvare livet mitt og stoppe det brutale angrepet fra Trayvon Martin, sa Zimmernann i beskrivelsen av våpenet.

Faren til Trayvon Martin, Tracy Martin, sier i en kommentar at Trayvon Martin-stiftelsen «ikke har noen kommentarer om handlingene til personen som drepte Trayvon».

SISTE NYTT

Siste nytt