Hopp til innhold

– Vi kunne ikke sette en mann i fengsel bare fordi vi i våre hjerter følte at han var skyldig

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ett av jurymedlemmene i saken mot George Zimmerman sier vakten slapp unna med drap da han ble frikjent tidligere denne måneden.

George Zimmerman

George Zimmerman ble frifunnet for drapet på Trayvon Martin.

Foto: POOL / Reuters

En av kvinnene i juryen som tidligere i måneden frikjente George Zimmerman var for å ha drept den svarte tenåringen Trayvon Martin, mener at han slapp unna med drap.

I et intervju med ABC sier kvinnen, som bare identifiseres som jurymedlem B29 (Maddy), at hun skulle ønske Zimmerman ble kjent skyldig i å ha drept Martin.

Kvinnen sier imidlertid at juryen ikke hadde noe valg, og at hun var bundet på grunn av manglende beviser mot ham.

– Vi kunne ikke sette en mann i fengsel bare fordi vi i våre hjerter følte at han var skyldig. Vi måtte sette våre hjerter til side og se på bevisene, sier hun i intervjuet.

Eneste minoritetsmedlem

Den seks personer store juryen som frikjente Zimmerman besto bare av kvinner, og jurymedlem B29 (Maddy) var det eneste minoritetsmedlemmet i juryen.

Navnene på de seks jurymedlemmene er ikke offentliggjort av retten, og «Maddy» tillot ABC å vise ansiktet hennes, men ville av sikkerhetshensyn ikke at etternavnet skal bli kjent.

36-åringen er opprinnelig fra Puerto Rico, arbeider som hjelpepleier og er åttebarnsmor.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Intervju med Maddy

ABCs Robin Roberts (t.v.) intervjuer jurymedlemB29 (i midten). Til høyre B29s advokat David Chico.

Foto: Reuters

– Ville opprinnelig dømme ham

«Maddy» forteller at da juryen trakk seg tilbake for å diskutere om Zimmerman var skyldig, så ville hun finne ham skyldig.

Trayvon Martin

17 år gamle Trayvon var på vei hjem fra kiosken da han ble skutt av George Zimmermann.

Foto: Ap

Etter to dager med forhandlinger på juryrommet kom hun imidlertid frem til at det ikke var nok bevis til å finne Zimmermann skyldig.

Hun er det andre jurymedlemmet som snakker etter rettssaken, men det første som viser ansiktet sitt offentlig.

I forrige uke sto jurymedlem B37 frem på CNN og sa at hun mente at «Zimmernams hjerte var på riktig sted» da han ble mistenksom til Martin og at den svarte tenåringen sannsynligvis slo først.

– Knusende for familien

– Jeg føler at jeg har skuffet mange mennesker og jeg tenker: «Gikk jeg riktig vei? Gikk jeg feil vei?», sier «Maddy».

Hun sier at hun føler at hun skylder Trayvon Martins familie en unnskyldning.

– Det er vanskelig for meg å sove, det er vanskelig for meg å spise fordi jeg føler at jeg ble tvunget til å ta del i Trayvon Martins død. Og siden jeg bærer ham på min rygg så har jeg det like vondt som Trayvon Martins mor, fordi ingen mor bør føle den smerten, sier jurymedlemmet.

I en kommentar sier en familien Martins advokater til ABC at «vi og foreldrene til Trayvon Martin er enige i at deres barns morder slapp unna med mord.»

- Det er knusende for min familie å høre uttalelsen fra jurymedlem B29, uttalelser vi allerede visste var sanne. At George Zimmerman bokstavelig talt slapp unna med mord. sier Trayvon Martins mor, Sybrina Fulton, i en uttalelse.