NRK Meny
Normal

Dømt for terrorforsøk mot dansk avis

Lors Doukaev ble mandag kjent skyldig i terrorforsøk mot den danske avisa Jyllands-Posten.

Rettsaken mot Lors Doukaev

Politimenn står vakt utenfor København Byrett under rettssaken mot Lors Doukaev.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Afp

Lors Dukajev dømd for terrorforsøk i Danmark

Tirsdag blir det kjent hvilken straff Lors Dukaev får.

Foto: Ap

Tsjetsjeneren Lors Doukaev (25) ble kjent skyldig i å ha reist til Danmark med mål om å gjennomføre et terrorangrep mot den danske avisa Jyllands-Posten, ifølge Danmarks Radio.

Angrepet ble aldri fullført. Bomba gikk av mellom hendene på ham på Hotell Jørgensen i København. Doukaev var den eneste som ble skadd da sprengstoffet, som var av typen TATP, eksploderte.

Ifølge Berlingske Tidene er TATP kjent som Satans Mor, fordi det er så ustabilt.

– Ville søke jobb

De seks jurymedlemmene hørte mandag formiddag på aktorens og forsvarerens avsluttende prosedyrer.

Aktor mente det var lagt fram bevis på at Lors Doukaev hadde reist til Danmark for å sende ei bombe til Jyllands-Posten som hevn for Muhammed-karikaturene.

Forsvareren hevdet på sin side at Doukaev ville søke jobb hos Jyllands-Posten, og at han ikke hadde intensjoner om å begå ei terrorhandling.

Doukaev innrømte i retten at han hadde med seg sprengstoff til København, men hevda det skulle brukes til selvforsvar mot noen fiender som ville ta livet av ham. Han fortalte videre at han var i ferd med å kaste sprengstoffet i toalettet da det eksploderte mellom hendene på ham.

Planla brevbombe

Ifølge påtalemyndigheten var det imidlertid noe helt annet som skjedde, nemlig at Doukaev planla å sende ei brevbombe til den danske avisa, og at sprengstoffet eksploderte da han var i ferd med å plassere det i en konvolutt.

Denne teorien styrkes av at Doukaev lånte en PC av en japansk turist under oppholdet. Den brukte han den til å gå inn på Jyllands-Postens hjemmeside. Han hadde også skrevet ned avisas besøksadresse på et kart over København, ifølge Berlingske Tidene.

Straffeutmålinga vil trolig bli kjent tirsdag klokka ti.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt