Hopp til innhold

Dette paret lærte fort hvorfor det heter «Se, men ikke røre»

De klarte nemlig ikke ha fingrene av fatet da de var på klokkemuseum i Pennsylvania, USA.

Denne overvåkningsvideoen er fra Det nasjonale klokkemuseet i Pennsylvania i USA. Foto: The National Watch & Clock Museum/Reuters

Overvåkingsbilder fra det nasjonale klokkemuseet i Columbia, Pennsylvania viser et par som beundrer en sjelden pendelklokke på veggen, før den går i bakken.

For etter å ha tatt et fotografi begynner den nysgjerrige mannen å dra i pendelet gjentatte ganger for å få klokken til å bevege seg fra side til side. Noe som resulterer i at den faller av veggen.

Mannen prøver å redde størsteparten av klokken, mens man tydelig ser på overvåkingbildene at mange små deler faller i gulvet. Etter hvert gir imidlertid mannen opp og lar resten av klokken gå i gulvet.

Ifølge museet ga paret beskjed til de ansatte før de forlot stedet.

Museumssjefen: – Voksne er verst

Man skulle kanskje tro at skiltene «ikke rør» var ment for barn, men sånn er det altså ikke. Museumssjef Noel Poirier forteller Penn Live at de ansatte må passe mer på voksne enn barn.

– Det ser ut til at voksne føler seg mer privilegert til å ta på ting. Mange tror det er barn som er verst, men det stemmer ikke, sier han.

Det er museet selv som har publisert videoen på Youtube med teksten: «Dette er grunnen til at vi ber våre besøkende om å ikke berøre objektene på museet.»

Klokken er laget av kunstneren James Borden. Museet har vært i kontakt med ham om å få klokken reparert, og kan være på plass igjen om kort tid, ifølge Penn Live.

SISTE NYTT

Siste nytt