NRK Meny
Normal

Datteren til Thomas var minutter fra angrepet

Svenske Thomas Johnings datter var på vei tilbake til Bella Vista i Hurghada da hun ble evakuert. – Hadde hun ikke vært forsinket, ville hun vært der da gjerningsmannen dukket opp, sier Johning.

Laster kart, vennligst vent...

Tre turister er skadet etter et angrep på et luksushotell i Hurghada i Egypt.

Svenske Thomas Johnings 19 år gamle datter var en av dem som slapp unna. Han forteller at datteren ringte ved 19-tiden og fortalte om angrepet.

Les også: Angrep mot egyptisk luksushotell

Ble forsinket

– Hun og hennes venn lever. De ble forsinket da de var ute og spiste på restaurant. Hvis de ikke hadde vært det ville de vært i resepsjonen da mannen dukket opp, sier Johning til Expressen.

De er nå i sikkerhet i leiligheten til en venn i Hurghada, sier faren.

Datteren har fortalt ham at de ble stoppet utenfor hotellet da de var på tilbake fra restauranten.

– De ble evakuert til en restaurant i nærheten. De andre gjestene ble evakuert med båt.

Blir sint

Norske Astri Selseng er på ferie i Hurghada, der hun eier en leilighet. Hun var selv syd for byen da angrepet på Bella Vista startet.

– Jeg ble veldig sint. At noen få mennesker skal ødelegge for så mange. Egypterne bli også veldig fortvilet. Det er mange som jobber innenfor turistbransjen, og uten den inntekten mister de muligheten til å forsørge for familiene sine. Det er kjempetragisk, sier hun til NRK.

Til tross for terrorangrepet, sier Selseng at hun opplever sikkerheten som høy i Hurghada.

– Der vi spiste nettopp, gikk vi gjennom metalldetektor. Og det er det på alle hotellene også. Der er det også alltid vakter, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt