NRK Meny
Normal

Holder hastemøte etter drapet på åpen gate med kjøttøks

Storbritannias statsminister David Cameron holder hastemøte i sin sikkerhetsstab COBRA etter at en soldat ble drept med kjøttøks på åpen gate i London i går.

David Cameron og London

David Cameron (innfelt) flyr tilbake fra Paris etter drapet i London onsdag. Mange la ned blomster der soldaten ble drept onsdag.

Foto: AFP/Reuterss

Cameron var på et møte i Paris med den franske presidenten François Hollande da han ble informert om angrepet i Woolwich i London der en soldat ble drept.

Maskerte EDL-medlemmer

Maskerte medlemmer av English Defence League (EDL) i London onsdag.

Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

Statsministeren avbrøt besøket i Frankrike og reiste tilbake til London. Der holder han nå møte med toppene i britenes sikkerhetsorganisasjoner for å vurdere situasjonen fremover.

Sikkerhetskomiteen COBRA kalles bare inn når det foreligger en akutt fare for den nasjonale sikkerheten.

– Politiet arbeider så raskt som mulig for å sikre seg alle fakta om denne saken, men det er sterke indikasjoner på at det er en terrorhendelse, sier Cameron.

Møtet i COBRA skal ifølge Telegraph først og fremst konsentrere seg om hvorvidt de to gjerningsmennene handlet på egenhånd, eller var del av et terrornettverk.

Drept på åpen gate

To menn ble skutt av politiet i London i går etter at de drapet på soldaten i bydelen Woolwich i London.

Det var noe etter klokken 14.00 onsdag at to menn hoppet ut av en bil og angrep en mann med kjøttøks og kniv.

Ifølge øyevitner ropte de to drapsmennene islamistiske slagord da de angrep mannen. De to er nå arrestert og er på et sykehus i London med skuddskader.

Den døde mannen var iført T-skjorten til det britiske forsvarets hjelpeorganisasjon Help for Heroes. Torsdag morgen bekrefter kilder overfor BBC at den drepte var medlem av de væpnede styrkene.

Angrepet skjedde 300 meter fra militærbrakkene i Woolwich.

Artikkelen fortsetter under videoen.

English Defense League demonstrasjon

Se video fra demonstrasjonen til English Defense League onsdag.

Høyreekstreme demonstrerte

Onsdag kveld demonstrerte rundt 100 medlemmer av den høyreekstreme gruppen English Defence League i London.

Ifølge Daily Mail støtte rundt 100 demonstranter sammen med opprørspoliti, og det ble kastet steiner og flasker. Det skal også ha blitt kastet stein mot en lokal moské.

Også andre moskeer i London ble angrepet i timene etter drapet, og to menn er pågrepet. En mann væpnet med kniv ble pågrepet etter å ha tatt seg inn i en moské i Essex rett utenfor London og angivelig truet med å sette fyr på bygningen.

EDL-tilhengerne samlet seg først ved jernbanestasjonen i Woolwich, før de i samlet flokk gikk mot stedet der mannen ble stukket i hjel tidligere onsdag.

Opprørspoliti stanset dem, og høyreekstremistene samlet seg deretter på en lokal pub der de sang rasistiske sanger og ropte slagord som «Vi overgir oss aldri til det muslimske avskummet».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt