Burma: Demokratiparti deltar i valg

En utbrytergruppe fra Suu Kyis demokrati-parti i Burma ble i dag godkjent av juntaen som nytt parti, og vil delta i valget senere i år.

Than Nyein

Than Nyein, styreleder i Burmas nye parti, lover å fortsette kampen for demokrati.

Foto: AFP / Afp

Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi og hennes parti Nasjonal liga for demokrati boikotter høstens valg.

Utbryterpartiet, som kaller seg Nasjonal demokratisk kraft (National Democratic Force på engelsk), lover å fortsette kampen for demokrati og mot junta-styret selv om det deltar i valget.

Bruker demokrati-partiets symbol

Partiet blir beskyldt av Nasjonal liga for å ha stjålet partisymbolet deres, en bambushatt, i håp om å vinne stemmer. Partiet forsvarer seg med at de har plassert to røde stjerner over hatten, så man kan se forskjell.

Styreleder i det nye partiet, dr Than Nyein, tror at valget kan føre til endringer, samtidig som han hyller Aung San Suu Kyi som "et ekte demokrati-forbilde".

Suu Kyis demokrati-parti ble igjen forbudt da det nektet å delta i valget. Suu Kyi selv sitter fortsatt i husarrest i Rangoon.

- Skuebrød fra juntaen

Kritikere mener at valget, som er det første på 20 år, bare er et skuespill satt i verk av juntaen for å sementere dens makt.

Militærjuntaen har ennå ikke fastsatt noen dato for valget. Det er ventet at det blir avviklet i oktober eller november.

Valget i 1990 ble vunnet klart av Suu Kyi og hennes parti. Hun ble arrestert og valget ble annullert.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt