Burkini populært blant ikke-muslimer

Salget av burkini, den heldekkende islamske svømmedrakten, skyter i været i Australia, og særlig blant ikke-muslimer, sier burkiniens oppfinner.

EUROPE-BURKINI/

En muslimsk kvinne iført en burkini på en strand i Marseille i Frankrike. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix

Foto: STRINGER / Reuters

Australsk-libanesiske Aheda Zanetti registrerte navnene burkini og burqini for mer enn ti år siden, og lanserte den første svømmedrakten for muslimske kvinner.

Den siste tidens oppstyr rundt burkini-forbud i Frankrike har bare bidratt til å gjøre svømmedrakten enda mer populær i Australia, mener hun.

– Det har bare vært så hektisk. Bare på søndag mottok vi 60 nettbestillinger, alle fra ikke-muslimer, sier den 48 år gamle Sydney-beboeren. Hun legger til at selskapet vanligvis mottar mellom ti og tolv bestillinger på søndager.

Zanetti sier hun har mottatt mange støttemeldinger, og kun én negativ epost, etter at det i Frankrike er blitt innført burkini-forbud i 15 byer sørøst i landet.

Støtten kommer fra kreftpasienter og svømmere som bruker den lette og raskt tørkende todelers svømmedrakten som beskyttelse mot solen.

– Kvinner står samlet rundt dette. Rase eller religion spiller ingen rolle, sier Zanetti.

EUROPE-BURKINI/

Badedrakten burkini dekker til kroppen utenom hender, ansikt og føtter. Bildet er tatt på en strand i Marseille, Frankrike tidligere i august.

Foto: STRINGER / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt