NRK Meny
Normal

Britene får ikke nok av feiringen

LONDON: Britene har feiret dronning Elisabeth med pomp og prakt i fire dager allerede, men de ser ikke ut til å ha fått nok ennå.

Video 9c9aeab3-ccd1-4fdd-847c-28e51ca9f05a.jpg

Nett-tv: Britene elsker å feire dronning Elisabeth.

I Londons gater treffer NRK Phil Oak, som har pyntet seg med The Union Jack, det britiske flagget, som venter på få et glimt av kortesjen med dronningen og hennes følge.

– Nei, dette er ikke nok. Hvis de hadde holdt på en dag til, hadde jeg vært her, sier Oak.

Han berømmer dronningen for at hun har tjent folket sitt i 60 år. – Fire dager er ingenting for oss.

Gudstjeneste

Feiring av dronning Elisabeth

Mange av de fremmøtte har pyntet seg med Storbritannias flag.

Foto: Gry Blekastad Almås / NRK

Den fire dager lange feiringen av dronningens 60 år på tronen ble tirsdag avsluttet med festgudstjeneste i St. Paul-katedralen i London.

Katedralen var fylt til siste benkerad, og med pomp og prakt, fanfarer og mektig korsang slik bare britene kan det, ble den 86 år gamle dronningen hyllet.

Etter gudstjenesten i kjørte dronningen og hennes følge i kortesje tilbake til Buckingham Palace, der diamantjubileet offisielt avsluttes med at hele kongefamilien kommer ut på slottsbalkongen og vinker til folket.

Dronning Elisabeth

Dronning Elizabeth (86) kom alene til tirsdagens festgudstjeneste i St Paul-katedralen i London siden hennes ektemann gjennom 64 år, prins Philip (90) er innlagt på sykehus.

Foto: POOL / Reuters

Feiringen av dronningen har pågått i fire dager og toppet seg med den store båtparaden på Themsen søndag. Ifølge politiet var over 1 million mennesker ute i gatene den dagen for å hylle sin populære dronning.

Da skal også fly fra det britiske luftforsvaret fly i prosesjon rett over slottet, skriver NTB.

I Londons gater ble dronningen tatt imot av en jublende folkemengde.

Søndag toppet det seg med den store båtparaden på Themsen. Ifølge politiet var over 1 million mennesker ute i gatene den dagen for å hylle sin populære dronning.

Mandag hadde flere hundre tusen samlet seg utenfor Buckingham Palace for å få med seg den store konserten der flere av Storbritannias største stjerner gjennom flere tiår, spilte. Blant dem var Elton John, Paul McCartney og Robbie Williams.

Catherine, hertuginnen av Cambridge

Catherine, hertuginnen av Cambridge, var kledd i en hudfarget kjole fra motehuset Alexander McQueen og en hatt fra Jane Taylor.

Foto: ANDREW WINNING / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt