NRK Meny
Normal

Ukrainsk våpenlager gikk i lufta

Ukrainske myndigheter mener at brannen i et våpenlager i Vinnitsa kan skyldes sabotasje. Mer enn 30000 mennesker er evakuert og en person er skadet etter at ammunisjon begynte å eksplodere på grunn av brannen.

SE: våpenlageret eksplodere i et voldsomt flammehav.

Brannen utviklet seg raskt, og voldsomme eksplosjoner lyste opp et stort området rundt militærbasen. Ukrainske myndigheter sier onsdag formiddag at situasjonen er under kontroll, men det var i morgentimene fortsatt eksplosjoner inne på militærbasen.

APTOPIX Ukraine Ammunition Blast

Eksplosjon i ammunitionslageret på en militærbase i Kalynivka, vest for Kiev, Ukraina, tidlig onsdag,var svært kraftig.

Foto: Efrem Lukatsky / AP

Minst fire hus skal ha blitt truffet som følge av eksplosjonene, og en person er skadet og brakt til sykehus. Myndighetene besluttet å evakuere drøyt 30.000 personer i 5 kilometers omkrets rundt militærbasen og stenge luftrommet i en radius på 50 kilometer. Veier og jernbaner i området er også stengt på grunn av brannen og eksplosjonene.

Mulig sabotasje

Den ukrainske statsministeren Volodymyr Groysman kom i natt til Kalinivka for å få førstehånds kjennskap til situasjonen. Ukrainas president Petro Porosjenko innkalte onsdag formiddag sine nærmeste medarbeidere til krisemøte for å drøfte situasjonen.

UKRAINE-EXPLOSIONS/

Innbyggerne i nærheten av våpenlageret måtte evakuere etter eksplosjonen.

Foto: GLEB GARANICH / Reuters

Talskvinne for den ukrainske sikkerhetstjenesten Olena Gitljanska sier til nyhetsbyrået Unian at de nå etterforsker hendelsen som en mulig sabotasje. Den ukrainske nettavisen Ukrainska Pravda skriver at det muligens kan ha vært en angrep fra en drone som har utløst brannen i ammunisjonslageret.

Ukraina har i mer enn tre år vært i krig med prorussiske separatister øst i landet. Mer enn 10000 mennesker har mistet livet i konflikten i Ukraina de siste 3 1/2 år.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt