Bombetrussel mot SAS-fly var ikke alvorlig

Trusselen mot to SAS-fly på vei mot Brussel var ikke alvorlig, opplyser belgisk påtalemyndighet til RTBF.

Laster kart, vennligst vent...

Det var Dagbladet som først meldte at trusselen var rettet mot to SAS-fly på vei mot Brussel lufthavn Zaventem. Begge flyene skal ha landet i god behold, bekrefter SAS.

– Det var en helt udramatisk landing. Alle passasjerene har kommet ut fra flyene og har fått informasjon om situasjonen, sier SAS' pressekontakt Cathrine Sandegren til NRK og fortsetter:

– Jeg har ikke konkret informasjon om trusselen, men jeg har informasjon om at man kan tolke trusselen som at det skulle kunne være rettet mot innkommende fly til Brussel. Vårt fokus har vært å informere og ta hånd om passasjerene best mulig

Det ene flyet var på vei fra Oslo, mens det andre var fra Arlanda i Stockholm.

Trafikken går som normalt

Kort tid senere opplyser belgisk påtalemyndighet til RTBF at trusselen mot flyene ikke var alvorlige.

Trafikken går igjen som normalt ved Brussel lufthavn Zaventem.

Det var 155 passasjerer på flyet fra Stockholm, i tillegg til seks besetningsmedlemmer. Det er ukjent hvor mange personer det var om bord på Oslo-flighten.

– Hva gjør dere videre nå?

– Nå kommer vi til å gjennomgå saken hos oss, og ellers kommer det til å være normal trafikk utover kvelden, svarer Sandregren.

– En trussel vi tar alvorlig

Ifølge den belgiske journalisten Bart Raes, som var om bord på flyet fra Oslo, mottok flygeren trusselen 20 minutter før landing.

– Passasjerene ble informert da flyet hadde landet, skriver han på Twitter.

Flyplassens kriseplan ble iverksatt da bombetruslene kom ved 19-tiden.

Det skal også ha kommet inn en trussel mot Air Arabia Maroc. Det marokkanske flyet skal ha blitt omdirigert og landet på flyplassen i Toulouse, melder kanalen VRT.

Terrorangrep i mars

22. mars sprengte to selvmordsbombere seg selv i avgangshallen på den samme flyplassen.

Om lag en time senere sprengte en tredje selvmordsbomber seg ved metrostasjonen Maelbeek i den belgiske hovedstaden. 32 mennesker ble drept i angrepene.

Utenfor avgangshallen

FLYPLASSEN: Det er meldt om bombetrusler mot to fly på vei til Brussel lufthavn Zaventem. Dette bildet er fra april i år og ble tatt utenfor avgangshallen.

Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt