Bolivia: 19-åring brast ut i gråt

Da den tiltalte 19-åringen forklarte seg for retten i Bolivia brast hun ut i gråt og sa at hun er skyldig i å ha tatt i mot bagene, men at hun ikke visste hva de inneholdt.

19-åring i rettssalen i Bolivia

19-åringen brast ut i gråt da hun forklarte seg for retten i Bolivia.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Rettssaken mot de to norske kvinnene startet onsdag. På rettens andre dag var deres tur til å forklare hva som har skjedd.

Les også: Tatt med 20 kilo kokain i Bolivia

Først ut var den 23 år gamle kvinnen som regnes som lederen for de tiltalte norske kvinnene. Hun erklærte seg ikke skyldig.

Etter at 23-åringen hadde kommet med sin forklaring tok retten en pause på nesten tre timer. Så var det 19-åringens tur.

Omtalte Bolivia-kontakt som sjefen

Under sin forklaring i retten sa 19-åringen at hun hadde hørt den medtiltalte 23-åringen omtale deres vert i Bolivia som sjefen sin.

Han skal også være den som ba dem frakte elleve bager med til sammen 22,4 kilo kokain til en kontakt i Norge da de skulle hjem i 2008. I stedet ble stoffet oppdaget på flyplassen, ifølge NTB.

Høyst motvillig innrømmet 19-åringen hvordan venninnen skal ha omtalt deres bolivianske vert.

Brast ut i gråt


En halvtime ut i forklaringen begynner hun å gråte.

Jeg har aldri prøvd dop i hele mitt liv og vil aldri gjøre det. Nå har jeg sittet i fengsel i snart to år og jeg skjønner at jeg har et stort problem, sa hun gråtende.

– Jeg vet jeg er skyldig i å ta i mot bagene, men jeg visste ikke hva som var i dem. Jeg er lei for det, sa hun til retten.

Video ANDRE-RETTSRUNDE-080410-DR190_MXF_Innboks.MP4

Narkotiltalt 23-åring erklærte seg ikke skyldig. Reporter.

Statsadvokat Claudia Mancilla brukte også en del tid på å spørre om forklaringen til dem medtiltalte, som har rømt til Norge.

- Jeg ville på ferie til Bolivia. Da spurte hun om hun kunne være med. Den 23-år gamle venninnen hadde også sagt at jeg kunne få ha med meg en venninne, sa 19-åringen,ifølge VGnett.

Tidligere på dagen ble retten sterkt forsinket fordi dommerne var opptatt med en drapssak i et annet rettslokale.

Den benyttet 19-åringen ventetiden med å sende en bursdagshilsen hjem til broren.

Narkotiltalt 19-åring
Foto: Sjur Øverås Knudsen


SISTE NYTT

Siste nytt