Bill.mrk.: Rik, enslig, syk mann søkes

Hun søkte etter eldre, enslige menn med sykdom og stor pengesekk. Nå etterforskes Japans «sorte enke» for dødsfallene til flere av sine tidligere kjærester.

Japansk kvinne siktet for drap på tidligere ektemenn

Den japanske kvinnen etterforskes for drap på sine tidligere partnere.

Foto: Ap

67- åringen ble denne uka arrestert i hjembyen Kyoto, siktet for å ha forgiftet sin fjerde ektemann (75) med cyanid.

Dødsfallet skjedde i desember i fjor, kun en måned etter paret hadde giftet seg. Under obduksjonen av mannen ble det påvist cyanid i blodet hans.

Syv dødsfall på 20 år

75-åringen er ikke den eneste som har avgått med døden, kort tid etter å ha innledet et forhold til kvinnen. De siste tjue årene har syv av enkens tidligere kjærester mistet livet:

  • 1994: kvinnens første ektemann dør i en alder av 54 år.
  • 2006: kvinnens andre ektemann dør av et slag, 69 år gammel.
  • 2008: kvinnens tredje ektemann dør 75 år gammel av ukjente årsaker.
  • 2009: en kjæreste av kvinnen dør, angivelig av kreft.
  • 2012: kvinnens forlovede dør, angivelig av hjertesykdom under en motorsykkeltur, men det oppdages cyanid i blodet hans.
  • September 2013: kvinnens 75 år gamle kjæreste dør etter et restaurantbesøk.
  • Desember 2013: kvinnens fjerde ektemann dør etter at de har vært gift i en måned.

I samme periode har den 67 år gamle kvinnen mottatt rundt 800 millioner yen, tilsvarende rundt 48 millioner kroner, i forsikringspenger og arv.

Skylder på skjebnen

Politiet etterforsker nå om kvinnen kan ha stått bak flere av dødsfallene, men er forsiktige med å si hvor mange.

– Per nå kan vi ikke si hvor mange av dødsfallene vi tror hun står bak. Ettersom flere de avdøde var eldre mennesker må vi gå forsiktig frem før vi kan fastslå om dødsårsaken er mistenkelig, sier en etterforsker som ønsker å være anonym til nyhetsbyrået AFP.

Den japanske kvinnen selv nekter for at hun har noe med dødsfallene å gjøre og skylder på skjebnen for at så mange av hennes tidligere partnere har gått bort.

Da politiet ransaket hjemmet hennes i Kyoto fant de imidlertid rester av cyanid i søppelet, i tillegg til medisinske bøker om hvordan man skal håndtere legemidler, ifølge japanske medier.

Søkte rike, syke menn

Den tidligere bankansatte fant de fleste partnerne sine gjennom ulike ekteskapsbyråer. Der søkte hun etter rike menn uten barn. Hun understreket også at det ville være en fordel om de hadde en sykdom, ifølge etterforskere avisa Asahi har snakket med.

Rett etter at hun giftet seg for siste gang, skal hun samtidig ha planlagt et ekteskapsmøte med en annen mann, ifølge Jiji Press. Nikkan Sports Daily skriver at hun hadde forhold til flere menn samtidig.

I et intervju med tv-stasjonen NTV sier kvinnen selv at hun hadde mange forhold med kort mellomrom fordi hun ønsket å leve et bekymringsfritt liv

– Jeg ønsket å leve et fredelig liv på mine eldre dager, ved å kunne stole på en hyggelig mann og uten å måtte bekymre meg for penger.

På spørsmål om hvorfor hun fikk kjærestene til å testamentere eiendelene sin til henne, var svaret at det måtte de gjøre for å vise at de var seriøse i forholdet.

Pengene tapt

Japanske medier omtaler etterforskningen som «sort-enke-saken», oppkalt etter edderkoppen som dreper hannen etter parring.

Men, det er ikke første gang Japan er vitne til en sak som dette. I 2012 ble en tidligere prostituert dømt til døden for å ha drept tre menn i alderen 41, 53 og 80. Samtlige av mennene hadde hun møtt gjennom internett.

Hun sitter fortsatt i fengsel der hun venter på resultat av ankesaken sin. Det samme gjør en tidligere kvinnelig bartender, som er dømt til døden for å ha drept to menn.

Den 67 år gamle kvinnen risikerer også dødsstraff dersom hun blir funnet skyldig. Og pengene hun arvet? Det meste av rikdommen er tapt på grunn av dårlige investeringer, ifølge avisa Yomiuri.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt