Hopp til innhold

Bil kjørte inn i folkemengde i Tyskland – politiet har mistanke om at det ble gjort med vilje

Vitner sier at en bilfører kjørte gjennom sperringene og akselererte mot en folkemengde i byen Volkmarsen. Sjåføren ble pågrepet på stedet etter å ha kjørt på minst 30 mennesker.

People react at the scene after a car ploughed into a carnival parade injuring several people in Volkmarsen

INN I FOLKEMASSE: Ifølge øyevitner skal bilen ha kjørt 30 meter inn i folkemassen før den stanset.

Foto: Elmar Schulten / Reuters

Politiet bekrefter mandag kveld at rundt 30 personer skadet, flere av dem alvorlig. Bilføreren er siktet for drapsforsøk, opplyser politiet.

– Menneskene fløy som papir gjennom lufta, sier øyenvitnet Friedhelm Engelmann til den lokale kringkasteren Hessenschau.

Ifølge politiet skal om lag en tredjedel av de skadde være barn. Avisen Bild skriver at minst en person er livstruende skadd, mens sju personer har fått alvorlige skader.

Påkjørselen skjedde mandag ettermiddag i byen Volkmarsen i delstaten Hessen. De skadde deltok i en karnevalsfeiring i byen, og det var mange barn i folkemengden som ble truffet av bilen.

 Bil i folkemengde i Hessen

KARNEVAL: Hendelsen skjedde under et karneval i byen Volkmarsen mandag ettermiddag.

Foto: EBU

– Ukjent motiv

Hendelsen etterforskes nå av statsadvokatembetet i Frankfurt og lokalt politi. Politiet mistenker at påkjørselen var med vilje, men sier at motivet foreløpig er ukjent.

– Vi jobber ut ifra at dette var en forsettlig handling, sier politiets talsmann Henning Hinn.

Sjåføren er en 29 år gammel tysk statsborger fra Volkmarsen. Han ble pågrepet på stedet, men politiet opplyser at mannen har skader som gjør at han ikke lar seg avhøre mandag kveld. 29-åringen er kjent av politiet fra før av.

People react at the scene after a car ploughed into a carnival parade injuring several people in Volkmarsen

STANSET: Dette er ifølge vitner bilen som mandag ettermiddag kjørte inn i folkemengden. Politiet bekrefter at flere personer har blitt påkjørt.

Foto: Elmar Schulten / Reuters

Et øyenvitne sier til avisen Bild at sjåføren ble omringet av sinte mennesker, og at han måtte beskyttes av politiet for at ingen skulle angripe ham.

Politiet har arrestert en annen person som skal ha filmet det som skjedde. Om han var en nysgjerrig tilskuer, eller om han var en medsammensvoren som hadde fått i oppgave å filme, er ikke klart, melder Hessenschau.

Kjørte forbi sperringer

Øyenvitner sier til Hessenschau at en sølvgrå Mercedes personbil kjørte inn i folkemengden. Avisen skriver at bilen kjørte nesten 30 meter inn i folkemassen får den stoppet.

Flere skal være skadd, ifølge flere medier.

Flere skal være skadd, ifølge flere medier.

Ifølge avisen Frankfurter Rundschau skal bilføreren ha kjørt igjennom sperringene som var satt opp i forbindelse med karnevalet og akselerert inn mot deltagerne.

Vitner sier til Velt at de kunne se menneskekropper bli slengt opp i luften da bilen pløyde gjennom folkemassen.

– Vi er alle berørte og dypt sjokkerte, sier ordføreren i Volkmarsen, Hartmut Linnekugel, sier til avisen.

Police forensic officers work at the scene after a car ploughed into a carnival parade injuring several people in Volkmarsen

UNDERSØKER: Kriminalteknikere undersøker bilen til den 29 år gamle mannen. Politiet sier at den mistenkte fikk skader i forbindelse med påkjørselen som gjør at de ikke har fått avhørt ham.

Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters

Politiet har opprettet en nettside der de ber folk laste inn video eller bilder de har tatt av påkjørselen. Politiet oppfordrer folk til å ikke dele bildene på sosiale medier.

Karnevalet er i forbindelse med Rosenmontag som er høydepunktet i karnevalssesongen. Den finner sted på første mandagen før askeonsdag.

Volkmarsen i Hessen ligger omkring 18 mil nord for Frankfurt og har i underkant av 7000 innbyggere.

Volkmarsen