Normal

Berlusconis regjering overlevde

Statsminister Silvio Berlusconis regjering overlevde også dagens tillitsavstemning i nasjonalforsamlingens underhus i Italia.

Tillitsavstemning i nasjonalforsamlingens underhus i Italia

Silvio Berlusconi har overlevd mye i politikkens verden. Den 74 år gamle milliardæren har vært i toppen av italiensk politikk i snart to tiår.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

Flertallet for Berlusconi i underhuset, deputerkammeret, var på tre stemmer - 314 mot 311. Han hadde større oppslutning i Senatet som stemte tidligere i dag.

Representanter for Berlusconis parti Popolo della Libertà - Frihetens folk - jublet da Berlusconi overlevde mistillitsvotumet.

«Nå må Fini trekke seg!», ropte de, ifølge den italienske avisen Corriere della sera.

Gianfranco Fini og Silvio Berlusconi

Det er isfront mellom Gianfranco Fini og Silvio Berlusconi etter dagens tillitsavstemning.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

Gianfranco Fini, Berlusconis alliansepartner siden 1994, brøt med Berlusconi i sommer. Det gjorde at regjeringen mistet flertallet i nasjonalforsamlingen.

Berlusconi berget seg og regjeringen med et skrik i september.

– Kjøpte stemmer

Fini mener de mange personlige skandalene rundt statsministeren gjør det umulig for statsministeren å fortsette som landets leder.

Det var svært spent i salen etter at Berlusconi trakk det lengste strået i avstemmingen. Fini, som er leder for Camera dei Deputati, måtte gå ut noen minutter.

– En pinlig episode i parlamentets historie, sier Massimo D'Alema om avstemningen til avisen La Rapubblica.

D'Alema er nåværende medlem av Europaparlamentet.

– Berlusconi vant med 3-4 kjøpte stemmer, noen mer åpenbare enn andre. 314 stemmer samlet på denne måten, er ikke et godt nok grunnlag for å lede landet.

Har regjert rekordlenge

Silvio Berlusconi har overlevd mye i politikkens verden. Den 74 år gamle milliardæren har vært i toppen av italiensk politikk i snart to tiår.

Han dannet sin første regjering i 1994, ble på nytt statsminister 2001 og i 2008. Han er nå den som har ledet landet lengst siden andre verdenskrig, en prestasjon i Italia.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt