Ber folk holde seg innendørs

Politiet i München ber folk holde seg innendørs til situasjonen etter skytingen på kjøpesenteret Olympia er avklart.

Politiet sikrer en t-banenedgang

Politiet sikrer en T-banenedgang ikke langt fra kjøpesenteret. All offentlig kommunikasjon i München er nå innstilt inntil videre.

Foto: LUKAS SCHULZE / AFP

All offentlig kommunikasjon i München er innstilt inntil videre og hovedjernbanestasjonen i byen er evakuert. Også alle klubber i München holder stengt i kveld, melder MünchenTV.

Laster Twitter-innhold

Mange av innbyggerne i byen har ikke kommet seg hjem, men får nå hjelp via sosiale medier.

Die Welt skriver at hashtagen #offenetür brukes nå blant Münchens twitterbrukere, for å tilby husly for dem som ikke har rukket å komme seg hjem.

Ber nordmenn i München holde seg innendørs

UD ber nordmenn som oppholder seg i München følge råd fra lokale myndigheter og holde seg innendørs.

– Vi er i kontakt med ambassaden, men vi har foreløpig ikke fått konkrete beskjeder om at det er nordmenn involvert. Det oppholder seg selvfølgelig på en vanlig dag ofte nordmenn i München, så vi følger situasjonen nøye, sier Rune Bjåstad, kommunikasjonsrådgiver i UD til NTB.

Bjåstad kommer med oppfordringen etter skytingen på et kjøpesenter der flere personer trolig er drept.

Videre oppfordrer han nordmenn til å følge tips fra myndighetene.

– I slike situasjoner er vår beskjed til nordmenn at de må forholde seg til beskjeder fra lokale myndigheter. Politiet i München har oppfordret folk til å holde seg innendørs og være i ro, sier han videre.

Norsk familie på kjøpesenteret

Norske Christian Nilsen var sammen med kona Jane Nilsen og sine barn ved kjøpesenteret da skytingen begynte.

– Folk løp som gale ut fra McDonalds. En hel haug med mennesker. Så kommer det en gjerningsmann ut, han tar opp en pistol og begynner å skyte mot menneskene som løper vekk i frykt. Heldigvis løp han motsatt vei fra der vi sto, sier Christian Nilsen til VG.

Familien hastet vekk fra området og gjemte seg så godt de kunne fram til de følte at det verste var over. Kort tid senere hørte de nye skudd og flere løp nedover gaten.

– Vi kom oss inn i en bygning, jeg tror det var et hotell. Vi ventet der til det var over, sier Christian Nilsen til VG.

SISTE NYTT

Siste nytt