Sterke reaksjoner mot 11. september-barnebok

En barnebok der barn kan fargelegge drapet på Osama bin Laden vekker sterke reaksjoner.

Tegning fra barnebok

En av tegningene fra boken «We Shall Never Forget 9/11: The Kids' Book of Freedom». Tegningen som skal fargelegges av barn viser Osama bin Laden som blir skutt av en amerikansk soldat.

Foto: Faksimile

Forsiden av boken «We Shall Never Forget 9/11: The Kids' Book of Freedom».

Forsiden av boken «We Shall Never Forget 9/11: The Kids' Book of Freedom».

Foto: Faksimile
Tegning av president George W. Bush

Tegning av president George W. Bush fra boken «We Shall Never Forget 9/11: The Kids' Book of Freedom».

Foto: Faksimile
Baksiden av boken «We Shall Never Forget 9/11: The Kids' Book of Freedom».

Baksiden av boken «We Shall Never Forget 9/11: The Kids' Book of Freedom».

Foto: Faksimile

- Den er motbydelig, sier Dawud Walid, leder for Michigan-kontoret i Rådet for amerikansk-islamske relasjoner om barneboken «We Shall Never Forget 9/11: The Kids' Book of Freedom» til AFP.

Han er blant de mange som reagerer på fremstillingen av muslimer og hendelsene 11. september 2001 i boken.

Boken ble gitt ut i august i forbindelse med at det om få dager er ti år siden terrorangrepene mot New York og Washington.

Kan fargelegge Osamas død

Blant tegningene i boken er en der Osama bin Laden gjemmer seg bak en niqab-kledd kvinne samtidig som en Navy Seal skyter ham.

Den er ment å illustrere operasjonen 2. mai i år der verdens mest ettersøkte terrorist ble skutt og drept i Pakistan.

Tegningen er i svart-hvitt og er ment å fargelegges av barna og til tegningen av bin Ladens død står følgende billedtekst:

«Barn, sannheten er at disse terroristaksjonene er gjennomført av frihetshatende, radikale muslimske ekstremister. Disse galningene hater den amerikanske livsstilen fordi vi er FRIE og samfunnet vårt er FRITT.»

Ensidig fremstilling av muslimer

Rådet for amerikansk-islamske relasjoner reagerer på at i alle tilfeller der muslimer er nevnt eller avbildet i boken så er det sammen med ord som terrorist eller ekstremist.

– Det er latterlig å tro at et ungt menneske som fargelegger denne boken og som ikke har hatt kontakt med muslimer fra før, vil sitte igjen med noe annet enn frykt for muslimer og en tro på at muslimer er onde mennesker, sier Dawud Walid i Michigan.

Han viser til at ikke i noe sted i boken er det nevnt at mange muslimer døde i terrorangrepene, eller at det var muslimer blant brann- og politimannskapene som var først på plass etter angrepene.

Første opplag utsolgt

Det Missouri-baserte forlaget Really Big Coloring Books, som har gitt ut boken, sier at den skal være et hjelpemiddel for at barn skal forstå det som skjedde rundt terrorangrepene i 2001.

Vi forteller sannheten og vi forteller svart på hvitt. Denne boken er om 19 onde terrorister som drepte 3000 mennesker. Det er nå en gang sånn at de menneskene som fløy flyene inn i disse bygningene var radikale muslimske jihadister.

Big Coloring Books-redaktør Wayne Bell / AFP

- I boken får man se hva som skjer med en terrorist som bomber vårt fredselskende og fantastiske land, skriver forlaget i en pressemelding om boken.

Ifølge forlaget er det første opplaget på 10.000 eksemplarer allerede utsolgt.

SISTE NYTT

Siste nytt