Hopp til innhold

Barn drept i Kyiv

Russland angrep i natt Kyiv med missiler. Tre mennesker skal ha mistet livet. Et av dem skal være en jente på ni år. Ukrainerne hevder at ingen av missilene traff målene sine.

Skadde i Kyiv får hjelp

PÅ BARNEDAGEN: 1. juni var bare et par timer gammelt da ett barn mistet livet i Kyiv. Her skal en av de 16 skadde i det russiske angrepet få hjelp.

Foto: Mariana Betsa

Fra flyalarmen gikk i den ukrainske hovedstaden til lyden av eksplosjoner drønnet ut i nattemørket tok det bare fem minutter.

Byen ble blandt annet angrepet med ballistiske missiler. De kommer fort fram til målet. Missilene var av typen Iskander. De skal ha blitt avfyrt fra det russiske fylket Bryansk. Fra der er avstanden mindre enn 300 kilometer.

Rammet hus i Kyiv

TRAFF HER: Dette høye bolighuset i Kyiv fikk skader i natt

Foto: Militæradministrasjonen i Kyiv

Skal ha blitt skutt ned

Ukrainerne hevder de skjøt ned missilene som kom fra Russland. Skadene skal ha oppstått da rester av missiler falt ned.

Det ukrainske luftforsvaret hevder det ble skutt ti Iskander-missiler mot Kyiv. De hevder de skjøt ned alle. Det skal ha vært en blanding av det ballistiske missilet Iskander-M og kryssermissilet Iskander-K.

Informasjonsplakat fra det ukrainske luftforsvaret

ALLE SKUTT NED: Det ukrainske luftforsvaret hevder at ingen av de ti russiske våpnene nådde fram til målet.

Foto: UKR MIL

Tre mennesker mistet livet, melder myndighetene i Kyiv. En av de døde skal være en jente på ni år. Hennes mor er også blant de døde.

I tillegg fikk minst 16 mennesker skader.

Ordfører i Kyiv Vitalij Klitsjko meldte på sin Telegram-konto én time etter angrepet at sju personer var brakt til sykehus.

De tre som døde skal ha blitt truffet av missilrester som falt ned. Den ukrainske kringkasteren Suspilne News melder at de tre hadde forsøkt å komme inn i et bomberom som var stengt. De var derfor ute på gaten.

Barnedagen

1. juni er barnedagen i Ukraina, Russland og en rekke andre land i den østlige delen av Europa. Det blir i ukrainske sosiale medier påpekt at den korrekte tittelen er «Den internasjonale dagen for beskyttelse av barn».

– To barn ble drept i natt i Kiev i russisk angrep. I dag er det den internasjonale barnedagen, første sommerdag. Og nok en natt med russisk terror, skriver den ukrainske advokaten og aktivisten Maria Avdeeva på Twitter.

Den ukrainske advokaten Maria Avdeeva

DREPTE BARN: Den ukrainske advokaten Maria Avdeeva dokumenterer skader påført sivilsamfunnet. Hun kaller nattens angrep for russisk terror.

Foto: Avdeeva

Ordfører Klitsjko melder at alle planlagte arrangementer i forbindelse med barnedagen er avlyst på grunn av det russiske angrepet.

NRK skrev i en tidligere utgave av denne saken at to av de døde var barn, men det er nå rettet til at ett barn og to mødre mistet livet.

SISTE NYTT

Siste nytt