Avdød millionær gir alt til bikkja

Styrtrike Leona Helmsley vraket to av barnebarna fra testamentet og ga istedet 65 mill. kroner til Malteserhunden "Trouble".

Leona Helmsley

Leona Helmsley.

Foto: CHIP EAST / REUTERS

Hotellmagnaten Helmsley etterlot 12 millioner dollar til sin firbente venn.

Det fremgår også av testamentet, som ble offentliggjort i går av en amerikansk domstol, at "Trouble" når den tid kommer, skal begraves ved siden av sin matmor i Helmsley-familiens mausoleum.

 

Leona Helmsley og hunden "Trouble"

Leona Helmsley og hunden 'Trouble', bildet er fra 2003.

Foto: Jennifer Graylock / AP

Vedlikehold av mausoleet

Eksentrikeren har imidlertid valgt å forfordele to av barnebarna - de får ikke en eneste dollar - det skal være av "grunner de selv vet godt hva er".

To andre barnebarn blir begunstiget med fem millioner dollar hver, sålenge de besøker bestemors grav minst én gang i året.

Helmsley har videre donert tre millioner dollar til vedlikehold av mausoleet, som ifølge testamentet skal vaskes og damprenses en gang om året. Dessuten arver hennes privatsjåfør 100.000 dollar til eget forbruk.

Berømt modell

Leona Helmsley døde i sit hjem i Conneticut tidligere denne måneden. I 80-årene ble hun oppfattet som en grådig dame og fikk tilnavnet "The Queen of Mean" (Ondskapens dronning) på grunn av rapporter om hvordan hun behandlet sitt personale.

Leona Helmsley var allerede en suksessrik model med ny suksess som eiendomsmegler da hun sent i livet giftet seg med hotelmagnaten Harry Helmsley.

I 1988 ble Leona dømt for skatteunndragelse, noe som var med å sverte hennes ettermæle ytterligere.

SISTE NYTT

Siste nytt