NRK Meny
Normal

Assad-regimet vil møte opposisjonen

Syriske myndigheter hevder at de er klare for å møte opposisjonen til samtaler i Moskva. Målet skal være å få en slutt på borgerkrigen i Syria som har pågått i nesten fire år.

Ruinar i Aleppo i Syria.

Store deler at byen Aleppo ligger i ruiner etter snart fire år med borgerkrig. Nå ønsker regimet å møte opposisjonen til samtaler om landets fremtid.

Foto: HOSAM KATAN / Reuters

– Vi er klare til å delta i innledende samtaler for å forsøke å finne en løsningen på krisen vi er i, sier en talsperson for utenriksdepartementet i Syria til det statlige nyhetsbyrået SANA.

Nyheten om samtalene i Moskva kommer i etterkant av pågående samtaler mellom Russland og Syria.

– Syria har alltid vært klar for dialog med dem som tror på landets enhet, suverenitet og frihet til å velge, sier talsmannen.

Krigen i Syria startet som et opprør mot president Bashar al-Assad, men har etter hvert utviklet seg til en komplisert borgerkrig bestående av mange parter og interesser.

Minst 200.000 mennesker har til nå blitt drept i borgerkrigen, ifølge tall fra aktivistgruppa SOHR, og ifølge FNs høykommissær for flyktninger er om lag 9 millioner syrere er drevet på flukt, både internt i Syria, og til nabolandene.

Ifølge russiske myndigheter vil møtene finne sted i slutten av januar. Assad har uttalt at han støtter det russiske initiativet. Den forrige runden med samtaler i Genève i februar endte resultatløst.

Syrisk statlig TV kaller de kommende samtalene for «innledende konsultasjoner».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt