Hopp til innhold

Åse Marit Befring blir NRKs nye Istanbul-korrespondent

– Jeg ser frem til å komme under huden på Midtøsten og Sør-Asia. Dette er en utrolig mulighet til å få treffe mennesker og lage god journalistikk, sier Befring.

Istanbul-korrespondent Åse Marit Befring

Ny Istanbul-korrespondent Åse Marit Befring.

Foto: Mathias Moene Rød / NRK

Åse Marit Befring har tidligere vært korrespondent i Brussel 2013–2016. Da dekket hun mange store hendelser i Europa som hadde sitt utspring i Midtøsten.

– Det gjelder for eksempel terrorangrepene og den store flyktningstrømmen i 2015. Det trigget min interesse, sier hun.

Åse Marit Befring på Lesvos

Åse Marit Befring på den greske øya Lesvos.

Foto: Bert Degraeve / NRK

Befring sier det nå blir viktig å dekke det som skjer i Tyrkia med tanke på krigen i Ukraina.

– Tyrkia ligger på den andre siden av Svartehavet og har bygget opp en god relasjon til Russland. Istanbul blir et veldig relevant sted å være.

– En utrolig mulighet

De siste årene har Befring jobbet i politisk avdeling i Nyhetsdivisjonen i NRK.

– I Norge er vi bortskjemte når det gjelder å få statsministre og andre politikere i tale. Det blir nok noe helt annet nå i de landene jeg skal dekke.

I utgangspunktet får hun hovedansvaret for å dekke Tyrkia, Iran, Irak, Pakistan og India, men dette er en fordeling som blir gjort i samarbeid med korrespondent Yama Wolasmal i Beirut, forklarer hun.

Befring flytter til Istanbul en gang før sommeren, så fort alt det praktiske er på plass. Den påtroppende korrespondenten gleder seg.

– Jeg ser frem til å komme under huden på Midtøsten og Sør-Asia. Dette er en utrolig mulighet til å få treffe mennesker og lage god journalistikk, sier Befring.

En erfaren korrespondent

Utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen sier Befring har den erfaringen som skal til for å gjøre en veldig god jobb i Istanbul framover.

– Åse Marit Befring har bred bakgrunn som journalist og utenriksreporter. Hun utmerket seg blant annet med gode reportasjer fra flyktningkrisen i tiden som Brussel-korrespondent. Hun behersker også alle de forskjellige medieplattformene en NRK-journalist må levere til. Jeg gleder meg til vi kommer i gang.

SISTE NYTT

Siste nytt